0 Deljenj 1475 Ogledov

Po petkovem napadu aretirali 18-letnika

16. September, 2017 13:00
1475 Ogledov

LONDON – Britanska policija je danes na območju pristanišča v Dovru v povezavi s petkovo eksplozijo bombe na podzemni železnici v Londonu aretirala 18-letnega moškega. Stopnja teroristične ogroženosti še naprej ostaja na najvišji, peti.

Predstavnik metropolitanske policije Neil Basu je po poročanju britanskega BBC povedal, da gre za pomembno aretacijo. Kljub temu stopnja teroristične ogroženosti ostaja kritična, uvedli so jo v petek zvečer. Ta stopnja sicer pomeni, da varnostne službe verjamejo, da se pripravlja nov teroristični napad.

Bomba je v vagonu podzemne železnice na postaji Parsons Green eksplodirala v petek v času jutranje prometne konice, potniki v bližini pa so utrpeli opekline. Poleg tega je eksplozija povzročila paničen beg prisotnih, pri čemer se je prav tako poškodovalo nekaj ljudi. Skupaj je bilo po zadnjih podatkih ranjenih 30 ljudi.

Gre za peti teroristični napad v Veliki Britaniji letos, odgovornost zanj pa je prevzela skrajna skupina Islamska država. Kot je glede tega dejal vodja protiteroristične policije Mark Rowley, IS sicer rutinsko prevzema odgovornost za napade, ne glede na to, ali je imela kakršenkoli prehodni stik z vpletenimi posamezniki.

 

Več iz te kategorije