0 Deljenj 653 Ogledov

Po neurju pogrešajo otroka, ki je bil v avtomobilu s svojo mamo!

16. September, 2022 8:57
653 Ogledov

Močno deževje z lokalnimi nalivi, ki je v četrtek in ponoči zajelo vso Slovenijo, je povzročilo precej nevšečnosti. Voda je zalivala kletne prostore, gasilci so reševali vozila iz poplavljenih podvozov, sprožilo se je več zemeljskih plazov, narasli potoki in hudourniki pa so ogrožali več objektov. Dolgotrajni nalivi so napovedani tudi za danes.

V Ljubljani na račun nalivov okrog 60 intervencij gasilcev

Javna gasilska služba v Ljubljani je do sedaj, z naslova četrtkovega neurja oziroma močnejšega deževja, opravila 58 intervencij. Poleg Gasilske brigade Ljubljana je sodelovalo še 20 prostovoljnih gasilskih enot. Tako je bilo na terenu skupaj 237 gasilcev ob pomoči 63 vozil. Občanom so razdelili tudi okoli 250 vreč peska.

Na več območjih čez noč z več kot 100 litri padavin

Na več območjih v Sloveniji so v noči na petek zabeležili več kot 100 litrov padavin na kvadratni meter. Od 20. ure v četrtek do 5.30 danes so to mejo presegli na Šebreljskem vrhu (146,6 litra), v Idriji (125,1 litra), na Vrhniki (119,2 litra) in Blegošu (102,6 litra), je na spletnem omrežju Twitter zapisala Agencija RS za okolje.

Reki Gradaščica in Poljanska Sora sta v zadnjih urah v zgornjem toku močno narasli ter pričeli poplavljati. Padavine bodo na tem območju vztrajale, tako da se bodo poplavljene površine še povečale oziroma se bodo zjutraj in dopoldne širile dolvodno, so še prek Twitterja sporočili iz omenjene agencije.

Obilno deževje in poplave so ponoči v okolici italijanskega mesta Ancona v osrednji Italiji glede na navedbe oblasti terjali najmanj sedem življenj. Poleg tega na območju pogrešajo še tri ljudi, med njimi otroka, ob sklicevanju na podatke civilne zaščite poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Med smrtnimi žrtvami je denimo moški, ki ga je zalila voda, medtem ko je bil v svojem avtomobilu. Med pogrešanimi pa je tudi otrok, ki je bil v avtomobilu s svojo mamo, ko so ju zajele poplave.

Več iz te kategorije