0 Deljenj 944 Ogledov

Po neurjih več mrtvih in pogrešanih, pogrešane išče vojska

4. October, 2020 20:34
944 Ogledov
Pixbay

Silovito neurje, ki je v soboto zajelo sever Italije, je zahtevalo najmanj sedem smrtnih žrtev. Ujma se je razbesnela tudi nad delom Francije blizu meje z Italijo, kjer še vedno pogrešajo osem ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Potem ko so v soboto iz Italije poročali o dveh smrtnih žrtvah in dveh pogrešanih, so danes v reki Roya blizu Ventimiglie našli še eno truplo. Gre za pastirja, ki so ga pogrešali od sobote, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Poleg tega je danes na morsko obalo v Liguriji po poročanju nemške tiskovne agencije dpa naplavilo pet trupel. Sumijo, da gre tudi pri tem za žrtve neurja, vendar tega še niso mogli potrditi. Italijanski mediji so tako danes poročali o skupno sedmih smrtnih žrtvah.

Na najbolj prizadetih območjih v Italiji je zapadlo toliko padavin, kot jih običajno v šestih mesecih, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Najhuje je bilo v Piemontu, Dolini Aoste in Liguriji.

V Franciji pri iskanju pogrešanih pomaga na stotine reševalcev in vojska

Med najhuje prizadetimi je dolina Vesubie severno od Nice blizu meje z Italijo, kjer so narasle vode odnesle več cest in tudi hiš. Na območju gorskega prelaza Col de Tende so med neurjem pogrešali večjo skupino ljudi, ki pa so jih našli in uspešno evakuirali s helikopterjem.

Francoski premier Jean Castex je potrdil, da uradno še vedno pogrešajo osem ljudi, a dodal, da tudi številnih drugih še niso uspeli kontaktirati. “Ne skrivam velike zaskrbljenosti pred končnim izidom dogajanja,” je dodal v soboto po ogledu prizadetega območja. Francoska vlada je sprožila izredni načrt za naravne katastrofe.

Več iz te kategorije