0 Deljenj 910 Ogledov
arhiv

Po lepi nedelji se bo v ponedeljek odprlo nebo

22. September, 2019 8:28
910 Ogledov

Danes dopoldne bo še precej jasno, le na Primorskem bo že nekaj oblačnosti. Čez dan se bo v zahodnih in osrednjih krajih postopno pooblačilo, ponekod na Primorskem bo popoldne že rahlo deževalo,so v napoved ob 8. uri zjutraj zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Pihal bo šibek do zmeren jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24 °C.

Ponoči se bo dež na zahodu okrepil, deževalo bo tudi ponekod v osrednji Sloveniji, na vzhodu pa bo še suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem okoli 19 °C.

Jutri zjutraj in dopoldne se bodo padavine razširile na vso državo, vmes bodo tudi nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 21 °C.

Obeti. V torek dopoldne bo dež ponehal, nato bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V sredo dopoldne bo delno jasno, popoldne in v noči na četrtek pa bo deževalo.

Vremenska slika. Območje visokega zračnega tlaka se je umaknilo nad jugovzhodno Evropo, od zahoda se Alpam približuje vremenska fronta. Z jugozahodnikom k nam priteka precej topel in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes se bo v krajih zahodno od nas ter ob severnem Jadranu postopno pooblačilo, popoldne in zvečer bo ponekod v sosednjih pokrajinah Italije in v Gorskem Kotarju že rahlo deževalo. Drugod pa bo precej jasno. Pihati bo začel jugozahodnik, ob severnem Jadranu večinoma šibek jugo.

Jutri bo oblačno in deževno, v krajih zahodno in južno od nas bodo vmes tudi nevihte.

Več iz te kategorije