0 Deljenj 1640 Ogledov

Po gospodarski katastrofi, še sramotna božičnica: Poglejte, kaj počne slovensko podjetje

19. December, 2019 17:29
1640 Ogledov

Kidričevsko podjetje Boxmark je v skladu z napovedmi prejšnji teden dokončno opustilo proizvodnjo v svoji enoti v Murski Soboti. Vseh 186 zaposlenih je od takrat doma, saj se jim delovno razmerje izteče v naslednjih dneh. Kot jepovedal direktor družbe Marjan Trobiš, se je za selitev na delo v Kidričevo odločilo le 14 zaposlenih.

Med tistimi, ki so ostali brez dela, so večinoma starejše šivilje, ki so pred tem delale že v Muri, zato obeti za njihovo zaposlitev niso najbolj vzpodbudni. So pa po besedah direktorice zavoda Stanislave Perčič razmere na trgu dela zdaj drugačne kot ob propadu Mure, zato je priložnosti več. Boxmark je zadnji dve leti posloval negativno, lani so ob štiriodstotnem padcu prodaje, ki je znašala 152 milijonov evrov, beležili kar deset milijonov evrov čiste izgube. Kot pravi prvi mož podjetja, je bila to tudi posledica prestrukturiranja, so se pa zdaj odpovedali poslom, ki so jim prinašali izgubo.

A to še ni vse na spletu so začeli objavljati, kakšne božičnice dobijo tamkajšnji delavci. Očitno po takih izračunih delavec dobi za 190 dni 37.36 evra …

 

Več iz te kategorije