0 Deljenj 679 Ogledov

Plohe se bodo danes širile, Slovenija na prehodu iz območja nizkega zračnega tlaka ter močnega anticiklona s središčem nad Rusijo

21. November, 2019 8:44
679 Ogledov

Danes bo v vzhodni Sloveniji delno jasno z občasno povečano oblačnostjo zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodnih krajih se bodo občasno pojavljale plohe, ki se bodo širile proti osrednjim krajem, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). V Prekmurju in ponekod na Štajerskem bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo v Gornjesavski dolini okoli 6, drugje od 9 do 14 °C.

Jutri bodo krajevne padavine na zahodu sprva oslabele in se popoldne znova nekoliko okrepile in širile nad osrednjo ter deloma vzhodno Slovenijo. Na vzhodu bo večji del dneva suho z nekaj sonca. Ob morju bo pihal šibak jugo. Jutranje temperature bodo večinoma od 2 do 8, ob morju okoli 10, najvišje dnevne od 9 do 14, v Gornjesavski dolini okoli 6 °C.

Obeti. V soboto bo na vzhodu občasno sijalo sonce, drugod pa bo pretežno oblačno. V zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo, več padavin bo v Posočju. Ob morju bo pihal šibak jugo. Do nedelje zjutraj bodo padavine povsod ponehale. V višjih legah in na Primorskem se bo razjasnilo, drugod bo dolgotrajna megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo zapihala burja.

Vremenska slika. Naši kraji so na prehodu iz območja nizkega zračnega tlaka, ki se zadržuje nad Atlantikom in zahodno Evropo, ter močnim anticiklonom s središčem nad Rusijo. Z jugozahodnimi vetrovi k nam priteka vlažen in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes in jutri se bodo ob Jadranu in v Furlaniji-Julijski krajini pojavljale krajevne plohe, drugod pa bo povečini suho vreme.

Več iz te kategorije