0 Deljenj 747 Ogledov

Združevanje Dnevnika in Večera: med Stepišnikovim novinarji že prve žrtve

1. avgust, 2018 21:29
747 Ogledov
© Ukom.gov.si & Twitter

Padca prodanih naklad, zaradi katerih naj bi se medijski hiši Dnevnik in Večer združili, naj bi s seboj prineslo tudi odpuščanja novinarjev.

Novinarji v uredništvu Večera, katerega odgovorni urednik je Matija Stepišnik, slabe poslovne rezultate že čutijo na svoji koži. Povedali so nam, da so jim že nižali plače, nekaterim celo za 20 odstotkov.

In medtem ko so prve žrtve slabega poslovanja navadni novinarji, se lastnik Večera Uroš Hakl še vedno lepo debeli in uživa v razkošju. Njegova družina si je pred dvema letoma za 307 tisoč evrov omislila vikend v Triglavskem narodnem parku, poglejte ga na povezavi, To ni Haklova edina nepremičnina za užitek, imajo še eno na hrvaškem otoku Krk. Sosedje pripovedujejo, da so jo pred leti kupili “na keš.”

Lastnik Dnevnika je tajkun Bojan Petan, ki je moral zaradi spornega lastninjenja Term Čatež pred sodnika, s skupino DZS pa je ustvaril založniško-medijsko-turistični imperij, ki obvladuje deleže v precej pomembnih slovenskih podjetjih, ko so Terme Čatež in Marina Portorož ter časopis Dnevnik in podjetje Delo prodaja. Ko je letos marca pričal pred parlamentarnimi preiskovalci, ki so ugotavljali vzroke in odgovornost za bančno luknjo, je javnost izvedela, da na dan zasluži kar 1861 evrov neto. »Vodenje štirih firm s 1000 pritiski« po besedah Petana prinese tudi to, da se človek praktično odpove družinskemu življenju. Kar je nekoliko privlečeno za lase, saj tudi žena Petana Ada de Costa Petan sedi v nadzornih svetih njegovih firm, tako da z okrnjenim družinskim življenjem najbrž ni toliko težav. Petan se menda rad druži tudi z mladimi kolegicami.

Podobno kot odgovorni urednik Dnevnika Darijan Košir, ki se je v času, ko je bil direktor vladnega urada za komuniciranje, toliko družil s sodelavkami, da je druženje (šušljalo se je, da v motelu na obrobju Ljubljane) obrodilo tudi sadove. (Bivšo) ženo in družino pa je zmenjal za sodelavko.

Mogoče vas bo zanimalo

Zadnji šolski dan se ni iztekel po načrtih, končal se je v rešilcu
Črno
91 Ogledov
Črno
91 Ogledov

Zadnji šolski dan se ni iztekel po načrtih, končal se je v rešilcu

User One - 24. junij, 2019 20:28

Ob 10.33 se je v naselju Šentjanž pri Dravogradu, v občini Dravograd, med poukom športne vzgoje poškodoval dijak, na zadnji šolski dan javlja uprava za zaščito in…

Po deklici, danes našli tudi pogrešanega 16-letnega fanta, policija sporoča, komu so ga predali
Črno
186 Ogledov
Črno
186 Ogledov

Po deklici, danes našli tudi pogrešanega 16-letnega fanta, policija sporoča, komu so ga predali

User One - 24. junij, 2019 16:51

Policija je, potem ko so najprej sporočili, da od sobote izginula 16-letnica ni več pogrešana, zdaj sporočili še, da preklicujejo tudi iskanje njenega vrstnika iz Ribnice, ki…

Več iz te kategorije