0 Deljenj 4264 Ogledov

Viri iz NPU: Muženič preiskavo mask in ventilatrojev prepustil policistu, ki je postal znan kot izterjevalec

6. May, 2020 10:03
4264 Ogledov
© Darko Muženič naj bi po informacijah iz NPU posel z maskami prepustil najbolj znanemu policijskemu izterjevalcu Mitji Gregorcu. Foto: arhiv in LinkeIn

Zanimive informacije prihajajo iz policije, konkretneje iz Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), ki ga vodi Darko Muženič, tisti policijski šef, ki ga je znani ekonomist dr. Rado Pezdir popolnoma deklasiral pri preiskavi pranja iranske milijarde v takrat državni NLB, potem pa nedejavnost Muženičeve ekipe zaradi suma storitve kaznivega dejanja še naznanil speciliziranim državnim tožilcem.

Po naših zanesljivih informacijah je Muženič preiskavo nakupa mask in ventilatorjev prepustil policistu, ki je postal javnosti znan, ko se je ukvarjal z izterjevalskimi posli. Gre za Mitjo Gregorca, ko so leta 2010 pri časniku Finance razkrili njegove rabote, za katere, kot so zapisali v članku z naslovom Dopoldne kriminalist, popoldne izterejevalec, sploh ni imel soglasja Generalne policijske uprave (GPU), citiramo: “Na generalni policijski upravi (GPU) so Gregorcu dovoljenje za davčno svetovanje zavrnili – ta je policijo zato tožil zaradi “procesnih napak”, ker mu ni omogočila, da se v postopku izreče, a je, kot nam je povedal, tožbo izgubil.” 

Znotraj NPU je slišati, da je Gregorc v zasebnem času podjeten mož, poleg izterjav naj bi se v preteklosti loteval tudi “pridelave” alkoholnih pijač. Gre sicer za silno ambicioznega policista, po mnenju naših sogovrnikov pa je svoj domet že večkrat precenil, kot denimo v primeru izterjevalskega posla, od katerega je moral odstopiti, tudi, ko je ob zadnjem razpisu za šefa NPU kandidiral za to visoko funkcijo. Neuspešno, nekdanji minister Boštjan Poklukar takrat ni izbral nikogar.

Kakšno funkcijo ima znotraj NPU? Sam se na omrežju Linkedin predstavlja takole.

LinkedIn Mitje Gregorca.

Če že ni najbolj izobražen v uporabi angleškega jezika, pa je našel še eno priložnost. V Policijskega sindikata Slovenije, kjer je, kot je lani poročal spletni portal Požareport, silno nenavadno igro odigral, ko je sindikat skrivaj obiskal takratni predsednik vlade Marjan Šarec v članku z naslovom Šarec je res le blebetal, a tega ni pisal polciist Andrej, ampak Mitja Gregorc, kandidat za šefa NPU, ki dela tretji sindikat. Gregorcu sicer spreminjanje imen, no, priimkov, ni tuje. Prvotno se je pisal Milojević, spletni portal Požareport pa je razkirl, da je leta 2008 svoj priimek spremnil v Gregorc.

Več iz te kategorije