0 Deljenj 10166 Ogledov

VIDEO: #FakeNews: Državljani prisiljeni v plačevanje RTV prispevka za manipulacije Tanje Starič

29. February, 2020 11:55
10166 Ogledov

Ob proračunskih milijonih smo državljani prisiljeni v plačevanje RTV prispevka, za katerega gospodinjstva letno plačajo več kot 150 evrov. Kaj to pomeni za nekoga, ki živi od 600 evrov pokojnine, si je srhljivo predstavljati.

S tem denarjem pa na RTV Slovenija plačujejo ljudi, ki so ustvarili sistem manipulacij. Moderno jim rečejo #FakeNews.

Vir nas je opozoril na petkove Odmeve po pohodu sovraštva proti strankama SMC in DeSUS. K originalnemu posnetku, ki ga lahko pogledate, je pripisal: “Včerajšne Odmeve z pogovorom s g. Počivalškom so zmontirane, reakcije novinarke so zmontirane, njen total oz. posnetek od daleč je v real time-u, naslednji, bljižji, je pa zmontiran… pozicija rok in izraz na obrazu, pozicija glave, je drugačna od predhodnega in naslednjega kadra. Prekrili so, kako je novinarka nezadovoljna z odgovorom.”

“Zmontirana” oziroma zmanipulirana pa so bila tudi vprašanja, ki jih je postavila Staričeva, ki je Počivalška spraševala: “Ugledni član Dragan Matić piše recimo o kameleonskem preobratu stranke.”

Morebiti uživa Matić ugled pri Staričevi, pri volilcih pa ga, sodeč po rezultatih, objavljenih na spletni strani državne volilne komisije, ne. V parlament namreč ni bil izvoljen, njegov ugled pa je sodeč po številu glasov, ki jih je prejel, pri volilcih trikrat manjši od Počivalškovega. In to so dejstva, čeprav letno odštejete več kot 150 evrov, da vam servirajo prikrojena.

Vir: Državna volilna komisija.

In to ni edina včerajšnja manipulacija. Ko je poslanec SMC Gregor Perič sinoči vprašal, s kakšnim namenom so se v galeriji portala RTV Slovenija posnetki Auschwitza našli v galeriji protestov, je dobil pojasnilo, da je šlo za človeško napako. Preverili bomo, kdo bo prevzel odgovornost.

Več iz te kategorije