0 Deljenj 3335 Ogledov

Včeraj v Škandalu, danes v Petričevem Delu, tajkunski mediji že promovirajo, kot smo napovedali

7. October, 2020 9:54
3335 Ogledov

Definicije kolektorja. Petrič trenutno zbira politike, s katerimi se bi rešil sedanje vlade in rešil svoje posle. Vir: Google.

Vse je točno tako, kot smo včeraj napovedali. Medijski imperij takujna Stojana Petriča in njegovega Kolektorja je zjutraj na naslovnici Dela objavila napoved, da bodo štiri opozicijske stranke, ki jih vodijo Alenka Bratušek, Luka Mesec, Marjan Šarec in Tanja Fajon, danes za tehničnega mandatarja predlagala Jožeta Damijana, v javnosti sicer bolj poznanega iz časov, ko je bil še Jože P. Damijan, do grla zadolženega javnega uslužbenca, ki s svojimi privatnimi posli iz državne blagajne, v katero vplačujemo volivci, pobral že neverjetnih 358 tisoč evrov. In to je točka, kjer sta s Petričem celo konkurenta, oba bi delala biznis na račun državljanov. Podrobneje smo Damijanove posle in povezave z obveščevalno srenjo, ki sega od Draga Kosa do Šarčevega Damjana Črnčeca, opisali včeraj. Je pa ekipa, ki bi ga danes podprla za tehničnega mandatarja, včeraj taistega Damijana že izigrala, ko je skušal postati guverner Banke Slovenije. O njegovi ekonomski pameti pa vam mogoče pove več podatke, da je najel kredit v švicarskih frankih. Ali zato, ker je špekulant, ali tako slab ekonomski analitik, žal ne vemo.

Manjka pa tej kolektorski akciji realen izračun, koliko poslancev imajo v strankah četvorke objavljamo v grafiki. Matematika nekoliko spominja na vodjo poslankse skupine SAB Mašo Kociper in njeno spravljanje velikega krogca v majhen krogec. Ker se Petrič po novem ukvarja tudi z nepremičninskimi posli, lahko za varnost ljudi samo upamo, da niso tam načrti in objekti na tako trhlih temeljih kot Damjanovi tehnični plani.

A medijska mašinerija tajkunskih tiskanih medijev, ki jim, tako kot Petričevim, grozi izumrtje, se je kljub vsemu pognala. Delu podrejeni mediji že prepisujejo napoved in razglašajo želje četvorke kot prava strankarska glasila.

Pri Večeru spremljajo.

Enako velja za Dnevnik, ki ga obvladuje tajkun Bojan Petan, ki v svojem sistemu zaposluje bivše šefe Sove.

Objavo so prepisali tudi pri mediju, na čelu katerega je Tjaša Slokar Kos, soproga poročne priče Damijnove trenutne žene, Draga Kosa.

Več iz te kategorije