0 Deljenj 2181 Ogledov

Razkrivamo postranski posel javne uslužbenke Simone Drenik: dela tudi kot prokuristka

23. December, 2019 7:00
2181 Ogledov

Ta trenutek verjetno najbolj razvpita slovenska javna uslužbenka Simona Drenik, ki jo javnost pozna, odkar je s kršenjem pravil arbitraže Sloveniji s klepetanjem po telefonu z arbitrom Jernejem Sekolcem povzročila sramoto, njena zadnja odmevna poteza pa je bila tožba zoper državni zbor zaradi poročila Komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb (Knovs), ima poleg službe v državni upravi od leta 2018 še postranski posel.

Za začetek – Simona Drenik po škandalu z arbitražnim kršenjem pravil ni ostala brez službe, ampak so jo premestili na ministrstvo za pravosodje. Zdaj je bila, kot je pred dnevi poročala Nova24tv, brez, da bi se prijavila na razpis, premeščena v Urad Varuha človekovih pravic RS, ki ga vodi Peter Svetina.

Poleg službe v javni upravi pa opravlja Drenikova še fukcijo prokuristke v zasebnem podjetju Dušan Bavdek s.p., kažejo javno dostopne evidence, v katerih se pojavlja kot Simona Drenik Bavdek. Zasebni popoldanski posel Drenikove in njenega moža, izrednega profesorja na Akademiji za glasbo, po čemer lahko sklepamo, da je tudi javni uslužbenec, je bil registriran 1. aprila leta 2018. Zanimivo pa je, da ni registriran zgolj za umetniške dejavnosti, soprog Drenikove je skladatelj, pač pa je iz registra baze Ajpes razvidno, da tudi za pravne dejavnosti. Zato gre sklepati, da pod skladateljevo blagovno znamko svoje storitve ponuja tudi razvpita javna uslužbenka.

 

Več iz te kategorije