0 Deljenj 3285 Ogledov

Razkrivamo neresnice, ki jih o Roku Snežiču širijo Vesna Vukovič, Primož Cirman in Tomaž Modic

21. May, 2020 13:56
3285 Ogledov
© Vesna Vuković, Primož Cirman in Tomaž Modic so o Roku Snežiču pisali neresnice, zato jih je kazensko ovadil. Grozi jim zaporna kazen. Fot: Twitter

Objavljamo že deveto kazensko ovadbo, ki jo je zoper Primoža Cirmana, Tomaža Modica in Vesno Vuković, podpisane pod serijo člankov, v katerih navajajo neresnične informacije, vložil Rok Snežič.

Cirman, Modic in Vukovićeva so članke z lažnivimi navedbami o Snežiču objavili na spletnem portalu, ki ga izdaja družba Providentia.

Snežič med lažmi, ki so jih podpisali Cirman, Modic in Vukovićeva med drugim izpostavlja zapis: “Lani pa ga je državna preiskovalna agencija BiH tamkajšnjemu tožilstvu ovadila zaradi suma utaje za 2,4 milijona evrov davkov.” Trdi, da je neresničen.

Prepričan je, da njegovi časti in dobremu imenu škodujejo tudi nesresnične in škodljive navedbe, ki jih je trojica navedla v članku: “Snežičevo sodelovanje v delovni skupini je tako nov dokaz, da je samooklicani doktor davčnih utaj tesno vpet v najožji krog predsednika vlade.”

Šest vprašanj za trojico

Na novinarje, ki jih Snežič toži, smo naslovili šest vprašanj. V celoti jih objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovana Vesna Vuković, Primož Cirman in Tomaž Modic,

v uredništvu razpolagamo z že deveto zasebno tožbo, ki jo je zoper vas kot avtorje člankov vložil dr. Rok Snežič in v kateri predlaga uvedbo kazenskega postopka, zato vas danes do 18. ure prosimo za naslednja pojasnila:
– Kakšen bo vaš odgovor na tožbo?
– Ali razpolagate z dokumentom, da se zoper dr. Snežiča v BiH vodi kakršenkoli postopek?
– Ali razpolagate z dokumenti, ki potrjujejo zapis, da je tamkajšnja priskovalna agencija tožilstvu ovadila dr. Snežiča zaradi suma utaje 2,4 milijonov evrov davkov?
– Prosimo za podatek, kakšno končano izobrazbo ima gospa Vesna Vuković?
– Prosimo za podatek, kakšno končano izobrazbo ima gosod Primož Cirman?
– Prosimo za podatek, kakšno končano izobrazbo ima gospod Tomaž Modic?

Tožbo objavljamo v celoti.

Več iz te kategorije