0 Deljenj 2026 Ogledov
© Facebook

Novinarskemu Fredyu Millerju ušle skrite fantazije: politika je slekel

26. November, 2018 12:24
2026 Ogledov

Matija Stepišnik, novinarski klon pevca z “eno obrvjo” Fredya Millerja, se slab teden pred drugim krogom lokalnih volitev v Mariboru očitno ni mogel upreti svojim fantazijam in je v mariborskem lokalnem časniku Večer, katerega odgovorni urednik je, slekel županskega kandidata Franca Kanglerja.

Večer je bil včasih nacionalni dnevnik. Podatki Slovenske oglaševalske zbornice o prodanih revidiranih nakladah pa kažejo, da je pod Stepišnikovo urednikovanjem že povsem brez dosega, v prvem polletju po njegovem prevzemu uredništva so padli na zgolj 19.674 prodane izvode. Za primerjavo, v istem obdobju leta 2004 so prodali več kot 50 tisoč izvodov dnevno.

Zato najbrž ni čudno, da je Stepišnik Večer pripeljal naravnost v naročje tajkuna Bojana Petana, ki izdaja Dnevnik. Pod Stepišnikom vse bolj trpijo tudi zaposleni, katerih plačila klestijo, hkrati pa jim zaradi druževanja z Dnevnikom grozijo tudi odpovedi.

Ob tem pa se Stepišnik, kot prikazujejo fotografije, ki jih je v petek objavilo Društvo novinarjev Slovenije, še naprej redi.

Mariborčani poročajo, da pogosto in obilno obduje v lokalih kanglerjevega protikandidata Aleksandra (Saše) Arsenoviča, kamor naj bi začel zahajati celo na zajtrke. Kosila mu sicer po pripovedovanju obiskovalcev Arsenovičeveih lokalov najpogosteje plačujejo drugi, zato se sprašujejo, ali so Arsenovičevi zajtrki razlog, da Večer pod Stepišnikom pred finalom županskih volitev v Mariboru ne problematizira financ lastnika lokala, v katerih se hrani. Bojan Požar je na portalu Požareport je prav danes razkril, da poleg 8,5 milijonov, ki jih dolguje bankam, “po – na primer – kreditni pogodbi številka 5012/0046052-00, podpisani med Arsenovičevo družbo Galerija Gosposka, d. o. o., in banko Sparkasse, gre pa za najetje kredita v višini 69.500,00 evrov, ki zapade 2. januarja 2021, je moral bodoči politik Arsenovič zastaviti celo 4 hladilne komore in šankomat,” kar je Požar podkrepil tudi z dokumenti, ki si jih lahko preberete na povezavi.

Stepišnikova uredniška politika je zamolčala tudi incidenta, ki sta se ob pričakovanju rezultatov lokalnih volitev pred dnevi pripetila v štabu Arsenovičevega vzornika Zorana Jankoviča. Preberite na povezavi.

 

Več iz te kategorije