0 Deljenj 5536 Ogledov

Muke Stojana Petriča in iskanje rešitelja za njegove posle: najprej v Delu, potem na predstavitvi opozicije

6. October, 2020 18:29
5536 Ogledov

Že jutri, v sredo, 7. oktobra 2020, bi utegnil v časniku Delu iziti “pomemben” članek, ki ga bodo množični mediji pridno povzemali, napovedujejo naši viri. Pri Delu naj bi našli rešitelja, formalno ga bodo predstavljali kot rešitelja za slovensko gospodarstvo, povsem po pravici povedano pa gre za človeka, na katerega pri reševanju svojih poslov računa lastnik Dela, idrijski tajkun Stojan Petrič.

Drago Kos je bil na poroki na Visu priča nevesti Jožeta Damijana. Vir: http://www.politikis.si/2013/10/poglejte-fotke-drago-kos-v-natikacih-porocna-prica-jozetu-p-damijanu-ni-cudno-da-slednji-tolce-po-jansi/

Gre za Jožeta Damijana, včasih je bil Jože P. Damijan, ki ga bodo pri Delu formalno sicer imenovali za kandidata za tehničnega mandatarja, napoveduje naš vir. In potem bodo na dan objave Delovo novico posvojili tudi v nekaterih političnih strankah, v katerih so sicer po januarske odstopu predsednika LMŠ Marjana Šarca morali zapustiti vlado. In v teh strankah bodo sklicali tiskovno konferenco in Damijana predlagali za svojega kandidata za tehničnega mandatarja. Politični poznavalci trdijo, da kaže objava na otoplitev odnosov med Šarčevo stranko LMŠ in Petričem. V operacijo naj bi bil aktivno vmešan Šarčev Damjan, in sicer Črnčec, ki naj bi opravljal tudi preverko Damijana, ki sicer trenutno velja za izjemno zagrenjenega moža, ki bi mu takšna kandidatura morebiti prinesla novo priložnost. Da se Damjan z obveščevalno srenjo dobro razume, pa pričajo tudi posnetki z Damijanove zadnje poroke, ki jih je leta 2013 objavil spletni portal Politikis, ko je bil priča Damijanove neveste razvpiti Drago Kos.

Vir pa opozarja tudi, da Petrič in kompanjoni s svojo potezo veliko tvagajo, saj velja Jože Damijan za moža, ki potrebuje veliko denarja. To smo razkrili že leta 2018, ko je skušal, prav v času vlade Marjana Šarca, postati guverner Banke Slovenije, in je zemljiška knjiga razkrila, da njegovo svobodo omejuje kar 587 tisoč evrov težka hipoteka na njegovem domačem naslovu v Domžalah. Ki ni edina, druga je težka “zgolj” 40 tisoč evrov.

Zasebni biznisi javnega uslužbenca Damijana.

Poleg hipotek imajo na Damijanovem domačem naslovu sedež tudi njegovi zasebni biznisi. Kar ne bi bilo vredno posebne pozornosti, če Damijan ne bi bil javni uslužbenec. Zaposlen je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Na domžalskem naslovu imajo sedež še njegov s.p., pa L.I.F.E.,Institut, Ljubljanski inštitut za finance in ekonomijo, d.o.o. in društvo Si za razvoj?, katerega zastopnik je. V Ljubljani pa ima sedež podjetje Grant Thornton Advisory poslovno svetovanje d.o.o., ki je ob Damijanu in Sandri Damijan, ki sta tudi direktorja, lani maja dobilo še lastnika iz ZDA, priča baza Ajpes. S 375 evri je družbenik postal Meyer Mato Clarence iz ZDA.

Vir: Ajpes.

Podjetje, ustanovaljeno leta 2016, je v zgolj štirih letih piskrček k proračunskim poslom zelo uspešno pristavljalo in iz njega zaslužilo že 145 tisoč evrov. Zadnje nakazilo so prejeli letos marca, ko je sicer sredi meseca mandat nastopila nova vlada.

Vir :Erar.

Poslovanje Damijanovega ljubljansega podjetja, ki v letu 2019 ni imelo nobenega zaposlenega, so v zadnjih treh letih sicer zaznamovali silno visoki prihodki.

Vir: Gvin.

V letu 2017 647 tisoč evrov, leto kasneje 158 tisoč in lani 394 tisoč evrov. Kot je razvidno iz tabele desno, so v letih visokih prihodkov beležili tudi izjemno visoke deleže dolgov. Da življenje na kredit za Damijana ni problem, pa smo videli že na primeru njegove nepremičnine.

Je pa lani avgusta pri Damijanovem podjetju zabeležena tudi transakcija v davčno oazo, priča v nadaljevanju objavljen posnetek strani.

Vir: Gvin.

 

Iz proračuna je imel Damijan lepe prihodke tudi s podjetji, ki jih ima na domačem naslovu v Domžalah, kaže aplikacija protikorupcijske komisije Erar.

Najobilneje na s.p., 204 tisočake.

Na inštitut pa še osem tisočakov od gospodarskega ministrstva.

Če seštejemo vse proračunske prihodnke Damijanovih popoldanskih biznisov, je javni uslužbenec polovico svojih astronomskih hipotek najbrž že poplačal.

V preteklosti objavljeni posnetki kažejo, da se s Kosom ne družita zgolj na porokah, ampak tudi s politiki.

In, zanimivo. Mediji Stojana Petriča na Damijana prisegajo že od marca, ko so manj kot dva tedna po nastopu nove vlade v njenem delovanju že s pomočjo Damijana iskali napake.

 

Več iz te kategorije