0 Deljenj 2878 Ogledov

Muke Stojana Petriča in iskanje rešitelja za njegove posle: najprej v Delu, potem na predstavitvi opozicije

6. October, 2020 18:29
2878 Ogledov

Že jutri, v sredo, 7. oktobra 2020, bi utegnil v časniku Delu iziti “pomemben” članek, ki ga bodo množični mediji pridno povzemali, napovedujejo naši vir. Pri Delu naj bi našli rešitelja, formalno ga bodo predstavljali kot rešitelja za slovensko gospodarstvo, povsem po pravici povedano pa gre za človeka, na katerega pri reševanju svojih poslov računa lastnik Dela, idrijski tajkun Stojan Petrič.

Drago Kos je bil na poroki na Visu priča nevesti Jožeta Damijana. Vir: http://www.politikis.si/2013/10/poglejte-fotke-drago-kos-v-natikacih-porocna-prica-jozetu-p-damijanu-ni-cudno-da-slednji-tolce-po-jansi/

Gre za Jožeta Damijana, včasih je bil Jože P. Damijan, ki ga bodo pri Delu formalno sicer imenovali za kandidata za tehničnega mandatarja, napoveduje naš vir. In potem bodo na dan objave Delovo novico posvojili tudi v nekaterih političnih strankah, v katerih so sicer po januarske odstopu predsednika LMŠ Marjana Šarca morali zapustiti vlado. In v teh strankah bodo sklicali tiskovno konferenco in Damijana predlagali za svojega kandidata za tehničnega mandatarja. Politični poznavalci trdijo, da kaže objava na otoplitev odnosov med Šarčevo stranko LMŠ in Petričem. V operacijo naj bi bil aktivno vmešan Šarčev Damjan, in sicer Črnčec, ki naj bi opravljal tudi preverko Damijana, ki sicer trenutno velja za izjemno zagrenjenega moža, ki bi mu takšna kandidatura morebiti prinesla novo priložnost. Da se Damjan z obveščevalno srenjo dobro razume, pa pričajo tudi posnetki z Damijanove zadnje poroke, ki jih je leta 2013 objavil spletni portal Politikis, ko je bil priča Damijanove neveste razvpiti Drago Kos.

Vir pa opozarja tudi, da Petrič in kompanjoni s svojo potezo veliko tvagajo, saj velja Jože Damijan za moža, ki potrebuje veliko denarja. To smo razkrili že leta 2018, ko je skušal, prav v času vlade Marjana Šarca, postati guverner Banke Slovenije, in je zemljiška knjiga razkrila, da njegovo svobodo omejuje kar 587 tisoč evrov težka hipoteka na njegovem domačem naslovu v Domžalah. Ki ni edina, druga je težka “zgolj” 40 tisoč evrov.

Zasebni biznisi javnega uslužbenca Damijana.

Poleg hipotek imajo na Damijanovem domačem naslovu sedež tudi njegovi zasebni biznisi. Kar ne bi bilo vredno posebne pozornosti, če Damijan ne bi bil javni uslužbenec. Zaposlen je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Na domžalskem naslovu imajo sedež še njegov s.p., pa L.I.F.E.,Institut, Ljubljanski inštitut za finance in ekonomijo, d.o.o. in društvo Si za razvoj?, katerega zastopnik je. V Ljubljani pa ima sedež podjetje Grant Thornton Advisory poslovno svetovanje d.o.o., ki je ob Damijanu in Sandri Damijan, ki sta tudi direktorja, lani maja dobilo še lastnika iz ZDA, priča baza Ajpes. S 375 evri je družbenik postal Meyer Mato Clarence iz ZDA.

Vir: Ajpes.

Podjetje, ustanovaljeno leta 2016, je v zgolj štirih letih piskrček k proračunskim poslom zelo uspešno pristavljalo in iz njega zaslužilo že 145 tisoč evrov. Zadnje nakazilo so prejeli letos marca, ko je sicer sredi meseca mandat nastopila nova vlada.

Vir :Erar.

Poslovanje Damijanovega ljubljansega podjetja, ki v letu 2019 ni imelo nobenega zaposlenega, so v zadnjih treh letih sicer zaznamovali silno visoki prihodki.

Vir: Gvin.

V letu 2017 647 tisoč evrov, leto kasneje 158 tisoč in lani 394 tisoč evrov. Kot je razvidno iz tabele desno, so v letih visokih prihodkov beležili tudi izjemno visoke deleže dolgov. Da življenje na kredit za Damijana ni problem, pa smo videli že na primeru njegove nepremičnine.

Je pa lani avgusta pri Damijanovem podjetju zabeležena tudi transakcija v davčno oazo, priča v nadaljevanju objavljen posnetek strani.

Vir: Gvin.

 

Iz proračuna je imel Damijan lepe prihodke tudi s podjetji, ki jih ima na domačem naslovu v Domžalah, kaže aplikacija protikorupcijske komisije Erar.

Najobilneje na s.p., 204 tisočake.

Na inštitut pa še osem tisočakov od gospodarskega ministrstva.

Če seštejemo vse proračunske prihodnke Damijanovih popoldanskih biznisov, je javni uslužbenec polovico svojih astronomskih hipotek najbrž že poplačal.

V preteklosti objavljeni posnetki kažejo, da se s Kosom ne družita zgolj na porokah, ampak tudi s politiki.

In, zanimivo. Mediji Stojana Petriča na Damijana prisegajo že od marca, ko so manj kot dva tedna po nastopu nove vlade v njenem delovanju že s pomočjo Damijana iskali napake.

 

Mogoče vas bo zanimalo

Poslanec, ki ima dve podjetji z blokiranimi računi, družba za financiranje pa mu visi tudi na domačem naslovu
Novice
47346 Ogledov2
Novice
47346 Ogledov2

Poslanec, ki ima dve podjetji z blokiranimi računi, družba za financiranje pa mu visi tudi na domačem naslovu

User One - 18. May, 2020 17:35

Gregor Židan, nadomestni poslanec, ki je prišel v parlament na listi SMC, danes pa se je od stranke poslovil, ne želi povedati, koliko je kralj odpadkov Martin…

#Koronavirus: Pri WHO so si premislili, v javnosti priporočajo nošenje obraznih mask – čakamo stališče Eržena iz NIJZ
Novice
20251 Ogledov
Novice
20251 Ogledov

#Koronavirus: Pri WHO so si premislili, v javnosti priporočajo nošenje obraznih mask – čakamo stališče Eržena iz NIJZ

User One - 5. April, 2020 10:20

Kaj bo o spremenjenih smernicah Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki od včeraj podpira nošenje zaščitnih mask v javnosti, rekel v.d. direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ),…

#Koronavirus: Vodilni znanstvenik opozarja, da tisti, ki za zaščito pred virusom ne nosijo mask, delajo “veliko napako”
Ljudje
17677 Ogledov
Ljudje
17677 Ogledov

#Koronavirus: Vodilni znanstvenik opozarja, da tisti, ki za zaščito pred virusom ne nosijo mask, delajo “veliko napako”

User One - 30. March, 2020 15:38

"Največja napaka v ZDA in Evropi je po mojem mnenju, da ljudje ne nosijo mask," je v intervjuju za znanstveni portal Science dejal generalni direktor kitajskega centra…

FOTO: Ste videli, kaj so odkrili pri 55-letni Ljubljančanki?
Črno
23 Ogledov
Črno
23 Ogledov

FOTO: Ste videli, kaj so odkrili pri 55-letni Ljubljančanki?

skandal1 - 24. November, 2020 10:07

Policisti so v petek v hišni preiskavi pri 55-letnici našli in zasegli več kot 6000 tablet Flormidala. Gre za prepovedano drogo, uspavalne tablete, ki vsebujejo psihoaktivne snovi, katerih promet in…

Trčil v stoječega viličarja, sedaj je je huje poškodovan! Nadaljuje se zbiranje sumov kaznivega dejanja
Črno
36 Ogledov
Črno
36 Ogledov

Trčil v stoječega viličarja, sedaj je je huje poškodovan! Nadaljuje se zbiranje sumov kaznivega dejanja

skandal1 - 24. November, 2020 8:33

Včeraj, nekaj pred 12. uro smo bili obveščeni o nesreči pri delu v enem izmed podjetij na območju Kamnika. Tam zaposleni je opravljal delo na paletnem viličarju…

VIDEO: Zlatko ne nosi maske, ne drži distance, … Sedaj je ogrožal še Kreka
Rumeno
111 Ogledov
Rumeno
111 Ogledov

VIDEO: Zlatko ne nosi maske, ne drži distance, … Sedaj je ogrožal še Kreka

skandal1 - 24. November, 2020 7:59

»Raper Zlatko nadlegoval Milana Kreka po Ljubljani. Slovenska policija. Kako dolgo bo še Slovenski narod trpel? Ne nosi maske, ne drži distance, ne upošteva zakonov, ogroža starejše.…