0 Deljenj 200 Ogledov
Uroš Hakl, Sašo Todorović in njuna poslovna zgradba v Mariboru, kjer dela Stepišnik. Foto: arhiv in googlemaps

Kako se je nepremičnina, v kateri v Mariboru delajo Večer, junija “preselila” na naslov v Ljubljani, Skupine Večer pa ni več

30. julij, 2019 17:17
200 Ogledov

Medtem ko se odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik ukvarja s politiko, v današnjem Večeru je njegova izjava: “Vsakakor Večer ostaja s samostojno uredniško politiko,” je lastnik štajerskega dnevnika Uroš Hakl poskrbel za svojo nepremičnino.

Od junija je lastnica poslovne stavbe v centru Mariboru, kjer je na naslovu Ul. slovenske osamosvojitve 2 uredništvo Večera, družba 2HT invest, svetovanje in storitve d.o.o., podjetja s sedežem v ljubljanskem predelu Polje, na naslovu Lajovčeva ulica 8, Ljubljana – Polje, razkrivajo javni registri. Iz aplikacije geodetske uprave je razbrati, da ima podjetje, v lasti katerega je mariborska poslovna zgradba, kjer je sedež Večera, sedež v krajni vrstni hiši v ljubljanski stanovanjski soseski, katere vrednost geodetska uprava ocenjuje na nekaj več kot 183 tisoč evrov. Edina lastnica hiše, ki je obtežena s sto tisočaki potrošniškega hipotekarnega kredita pri Banki Sparkasse, je Bojana Pretnar Todorović. To je postala leta 2018. Listina, ki je podlaga za vpis, pa je, kot izhaja iz zemljiške knjige, “pogodba o priznanju lastninske pravice z dne 07.01.2015 NZ Pogodbe o priznanju lastninske pravice in darilne pogodbe med zakoncema opr. št.: SV 15/15.” Prej sta bila (so)lastnika še Sašo Todorovič i družba Liveo.

Sprememba se je zgodila letos junija, ko je Okrožno sodišče v Mariboru sprejelo sklep, del objavljamo v nadaljevanju, da se družba Večer skupina preimenuje v 2HT invest, naslov pa se iz Ulice slovenske osamosvojitve 2 v Mariboru prenesene na Lajovčevo v Ljubljano.

Večer Skupine iz Maribora ni več, zdaj je v 2HT invest.

Lastniki 2HT investa so dva Hakla, Boris in Uroš, oče in sin, ter Sašo Todorovič, ki so torej lastniki poslovnih prostorov, v katerih delajo Stepišnik in njegova ekipa. Lastniške povezave 2HT pa najbolj pojasni mreža, pridobljena iz aplikacije Gvin, v nadaljevanju.

V aplikaciji Gvin najdemo tudi podatek, da skupna vrednost nepremičnin v Mariboru v lasti družbe 2HT invest presega 1,4 milijone evrov. Kar je ocena geodetske uprave, tržna vrednost bi bila v primeru prodaje bržkone višja. Nepremičnina je razdeljena na sedem poslovnih prostorov, shrambo in kurilnico.

Vir: Gvin.

Zamljijška knjiga sicer pokaže, da so nepremičnine obtežene s 465 tisoč evri hipotekarnega kredita pri Deželni banki Slovenije. Vrnjen mora biti konec marca 2021.

Lani je mariborska predhodnica družbe 2HT invest Večer Skupina ustvarila 761.694 evrov čistih prihodkov. Kar je znaten padec glede na leta prej, več v spodnji tabeli.

V družbo 2HT invest oziroma Večer Skupino so se v preteklosti zlile mnoge druge. Celoten izpis iz Ajpesa si lahko ogledate Ajpes 2HT invest, zanimivejše poslovne dogodke iz izpiska od leta 2015 pa v nadaljevanju.

 

Mogoče vas bo zanimalo

21-letni motorist usoden za voznika mopeda! Policija sporočila, da je izgubil bitko za življenje
Črno
27 Ogledov
Črno
27 Ogledov

21-letni motorist usoden za voznika mopeda! Policija sporočila, da je izgubil bitko za življenje

User One - 19. avgust, 2019 16:23

Za posledicami prometne nesreče, ki se je v sredo zgodila na območju Ilirske Bistrice, je v petek v bolnišnici umrl voznik mopeda, so danes sporočili s Policijske…

Iskali so ga tudi z brezpilotnimi letalniki, a brez uspeha, dan pred praznikom poklical tujec, ki je opazil truplo…
Črno
18 Ogledov
Črno
18 Ogledov

Iskali so ga tudi z brezpilotnimi letalniki, a brez uspeha, dan pred praznikom poklical tujec, ki je opazil truplo…

User One - 19. avgust, 2019 16:05

"Preklicujemo iskanje od 18. 11. 2018 pogrešanega Uroša Šunte iz Boštanja. Pogrešanega so policisti 14. 8. 2019 našli mrtvega na snežišču pod Kredarico," je sporočila Alenka Drenik…

Gasilce klicali na pomoč na urgenco
Črno
49 Ogledov
Črno
49 Ogledov

Gasilce klicali na pomoč na urgenco

User One - 19. avgust, 2019 15:51

O izrednem dogodku, zabeležili so ga v nedeljo, poroča uprava za zaščito in reševenja. Ob 17.28 so v Bohoričevi ulici v Ljubljani na ljubljanski urgenci gasilci GB…

Več iz te kategorije

Sum utopitve v Kolpi
Črno
36 Ogledov
36 Ogledov

Sum utopitve v Kolpi

User One - 19. avgust, 2019 10:29
Danes tudi 33 °C, a popoldne ob meji nevihte
Novice
36 Ogledov
36 Ogledov

Danes tudi 33 °C, a popoldne ob meji nevihte

User One - 19. avgust, 2019 10:19