0 Deljenj 1470 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: Primitivni tviti Mateja Šurca

15. January, 2018 12:40
1470 Ogledov

Matej Šurc je z Blažem Zgago izdal “fake knjigo” o prodaji orožja. Od takrat je maziljenec levice.

1. januar 2018, ob 13:51, Matej Šurc, novinar Radia Slovenija, v širno Twitter vesolje izstreli tako primitivni tvit, da si ga je vredno zapomniti za vedno, čeprav ga je sam že izbrisal. A ljudstvo dokaze hrani …

Na njegov umotvor, ki ga ekskluzivno objavljamo v tiskani obliki, se spomnite vsakič, ko plačate obvezno dajatev, ki se mu reče RTV prispevek. Samo zato, ker živite v 21. stoletju in imate doma elektriko. Kajti na RTV Slovenija jih ne briga, ali njihov program spremljate, ali pa tudi ne. Pomembno je le, da ga plačujete. In s tem plačujete tudi osebni dohodek Mateja Šurca. Ki vas, mimogrede, pošlje na kup gnoja.

Plačljivi Šurc

Tvit, ki ga je Matej Šurc kasneje izbrisal.

Da, Matej Šurc je javni uslužbenec, ki mu prav vsak mesec s plačilom RTV položnice prispevate za njegovo plačo. In prav ta Matej Šurc, radijski novinar, si drzne kot Matej Šurc, plačanec iz RTV prispevka, pljuvati po vseh drugače mislečih. Če bi to isto delal Matej Šurc, samostojni podjetnik ali celo kot samostojni in “neodvisni” novinar, bi vsak tak tvit globoko premislil. Tako pa se mu sladko j… za vaše mnenje in vaše odzive, kajti njegova plača bo izplačana točno na izplačilni dan, ne glede na to, koliko sr… vam bo prodal za svojo plačo. Tudi če ga kot drugače misleči ne boste “kupili”, ima za vas rešitev: “Marš, nazaj na gnoj!”

Matej Šurc sebe ceni tako visoko, da daje “nasvete” tudi ameriškemu predsedniku Trumpu.

Kajti on je, kot lahko vidite v nadaljevanju, tudi strokovnjak o usposobljenosti Donalda Trumpa za njegovo predsedniško funkcijo. Po hodnikih RTV SLO se sicer govori, da naj bi bil Širc resen kandidat za poročevalca ameriške CNN iz Slovenije, kajti po njihovi lestvici je že izpolnil vse pogoje za “fakenews”. Lahko pa da gre zgolj za govorice …

Odzivi

Naj vas najprej opozorimo pred morebitno neprimerno vsebino, a zaupamo, da bodo polnoletne osebe, ki posedujejo civilizacijski dosežek – električni priključek – in obenem plačujejo prisilni RTV davek razbrale, kako za njih skrbi Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev, Ilinka Todorovski. Odgovor na vprašanje “Novinar RTV SLO Matej Šurc je dne 1.1.2018 na Twitterju “obračunal” z upokojenim novinarjem Martinom Česnjem (v prilogi). Kakšno je vaše mnenje o tem in kakšni bodo vaši postopki?”, objavljamo v celoti: “Spoštovani, gledalci, poslušalci in bralci RTV vsebin me večkrat sprašujejo za mnenje o objavah novinarjev na zasebnih FB in Twitter profilih.  Na takšna vprašanja odgovarjam s pojasnilom, da kot varuhinja nisem pristojna za zadeve, povezane z angažmajem novinarjev ali drugih zaposlenih na RTV na spletnih omrežjih (moja primarna naloga je obravnava odzivov na že objavljene programske vsebine). Kljub temu poskusim izkoristiti vsako priložnost, da ustvarjalce programov in druge zaposlene spomnim na odgovorno ravnanje v javnosti in torej tudi na spletu. Navsezadnje k temu novinarje, urednike in druge ustvarjalce zavezujejo hišna poklicna merila, v katerih je zapisano, da ustvarjalci programov s svojim javnim delovanjem in z dejavnostmi v prostem času ne smejo ogrožati ugleda javnega zavoda ter zaupanja gledalcev in poslušalcev v vsebino programov RTV Slovenija. Menim, da je meja med poklicnim in zasebnim na družabnih medijih zanimiva tema in vredna resne diskusije. V neformalnih pogovorih nekateri izražajo prepričanje, da bi bilo že izrekanje varuhinje ali nadrejenih o takšnih objavah poseganje v ustavne pravice posameznikov, spet drugi omenjajo prakso na tujem, denimo na BBC, kjer se je moral kakšen novinar že javno opravičiti za svoj tvit, ker je bil razumljen kot škodovanje lastni in hišni poklicni integriteti. V zvezi s tem se pričakuje debata v okviru programskega sveta RTV Slovenija, v kateri bom kot varuhinja seveda sodelovala. Lepo vas pozdravljam, Ilinka Todorovski, Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija, 01 475 4700, www.rtvslo.si/varuh”

Še bolj poveden je odgovor, ki ga je poslala Služba za odnose z javnostjo, na povsem enako vprašanje kot varuhinji, vendar generalnemu direktorju RTV Slovenija, Igorju Kaduncu: “Spoštovani, izražanje osebnih mnenj, tudi prek družbenih omrežij, je pravica vsakega posameznika. Ker pa sodelavci javnega zavoda, posredno tudi z delovanjem in pojavljanjem v družbenih omrežjih, soustvarjajo javno podobo nacionalnega medijskega servisa, jih na premišljeno in odgovorno javno komuniciranje opozarjamo. In to je tudi vse, kar lahko storimo, saj gre za zasebno komunikacijo. Odgovorno in spoštljivo komuniciranje pa je predvsem odraz zrelosti in kultiviranosti vsakega posameznika, ki se ne more zaradi poklica ali delovnega mesta, ki ga zaseda, neposredno preslikati v odgovornost organizacije. Lep pozdrav, Služba za odnose z javnostjo, RTV Slovenija.”

Epilog

Saj ste razumeli, kajne? Preko RTV prispevka vsak mesec plačujete za to, da vas lahko uslužbenci javne televizije in radia po svoji volji pošiljajo na kup gnoja. Ker tja, po njihovem mnenju, tudi spadate!

Kdo je Martin Česenj?

Martin Česenj je upokojeni novinar in dolgoletni urednik Avto magazina, je starosta avtomobilskega žurnalizma, ob njegovih predstavitvah avtomobilov so zrastle generacije ljubiteljev bencinskih hlapov. Po upokojitvi je računalniško tipkovnico zamenjal za tisto na pametnem telefonu in postal eden od najbolj prepoznavnih twitterašev – @cesenj. Njegovi zelo neposredni tviti motijo predvsem levičarje, saj jim z vsakim svojim sporočilom sproti nastavlja ogledalo in sporoča tisto, kar meni tiha večina.

 

Več iz te kategorije