0 Deljenj 11226 Ogledov

Invazija Tomaža Vesela: Kaj se je zgodilo z novinarjema, ki o njegovih nedovoljno postrani zasluženih 205 tisoč evrih na leto nista poročala

11. February, 2021 6:06
11226 Ogledov

Dokazano lažnivi predsednik Računskega sorišča RS Tomaž Vesel, ki ga je na laž postavila Komisija RS za preprečevanje korupcije, ko je črno na belem zapisala, da dokument, na katerega se je Vesel skliceval v obrambi svojih 205 tisoč evrov letnega, a nelegalnega dodatnega zaslužka pri Fifi, je potegnil zanimivo potezo. Pravzaprav več njih. Po informacijah iz dopisa, ki smo ga prejeli v uredništvo, je Vesel zaposlil kar dva, ki v času, ko smo razkrivali Veselovo nedovoljeno služenje, o tem nista poročala.

Na računsko sodišče po informacijah našega vira zaposluje novinarko Pop TV Tino Kristan in novinarja RTV Slovenija Vikija Tvrdya. Slednji je tudi programski svetnik RTV Slovenija in dolgo podpornik generalnega direktorja Igorja Kadunca.

Pred kratkim je pri Veselu službo dobila gospa iz SD-jevske linije Francija Križaniča Katja Božič, razkriva vir. Več v dopisu, ki smo ga prejeli v uredništvo.

A oba novinarja bosta težko pod preprogo pometla velikansko goljufijo, ki si jo je privoščil Vesel v času zasedanja funkcije človeka, katerega naloga mora biti bdenje nad porabo javnega denarja.

Več iz te kategorije