0 Deljenj 5646 Ogledov

FOTO: To ni sedem ljudi ob pivu, to je sedem ljudi, ki skušajo ustaviti projekte, katerih multiplikativni učinki znašajo 280 milijonov evrov, 128 milijonov bi prispevala EU

6. May, 2020 14:53
5646 Ogledov

Poglejte tole omizje sedmerice ob pivu. No, to ni samo Facebook posnetek sedmerice ob pivu, ampak je, kot so zapisali k posnetku sami, zbor članov Društva za preučevanje rib. Na mizi razen parih napol praznih vrčkov piva ni velijo, a dejansko je na mizi te sedmerice načrt, kako zaustaviti nacionalne strateške projekte. Denimo, skupaj z multiplikativnimi učinki, 280 milijonov evrov vredne projekte v državni energetiki.

Nacionalni projekti pomenijo tudi zaposlitve za Slovence in prihodke v proračun. Kar danes, ko je Bruselj Sloveniji napoveda sedemodstotni padec BDP in recesijo zgodovinskih razsežnosti, ne pomeni malo.

Zakaj je sedmerica ob pivu pomembna za celotno Slovenijo? Ker je to sedmerica, ki je zaustavila projekt Hidroelektrarne Mokrice. Kaj dolgoročno to pomeni? Hja, če se bi avtomobilska industrija razvijala v smer električnih vozil, se bo Slovenija brez novih virov električne energije temu trendu težko priključila, ker enostavno energije, s katerimi jih bi napajali, ne bo dovolj.

Vir: Ajpes.si

Poskušali smo poiskati imena teh sedmih članov. V bazi Ajpes smo našli zastopnico društva, to je Andreja Slameršek.

Sedež društva, ki je bilo formalno ustanovljeno leta 2011, je sicer na domačem naslovu zastopnice Slamerškove v Ljubljani.

Ugotovili smo tudi, da je Andreja Slameršek 1. februarja 2016 odprla firmo Naravovarstveno svetovanje, Andreja Slameršek s.p.. A bo jutri minil mesec, odkar jo je zaprla. Kot je razvidno iz javno dostopnega dokumenta, ki ga je vložila 22. marca letos in v katerem je napovedala prenehanje poslovanja s 6. aprilom, je kot razlog za zaprte svojega posla navedla novi konornavirus.

Vir: Gvin.

Aplikacija protikorupcijske komisije Erar sicer pokaže, da je Slamerškova pomoč države oziroma Zavoda RS za zaposlovanje potrebovala že veliko pred izbruhom virusa, novembra, saj je 1.250 evrov na račun svojega podjetja prejela že tekom njegovega štiriletnega delaovanja. Plačilo, 350 evrov, pa je dobila tudi od Javnega zavoda RTV Slovenija.

Vir: Erar.

Javna sredstva prejema tudi društvo, katerega zastopnica je Slamerškova.

Vir: Erar.

170 evrov za BESEDO?!?

Med računi društva smo našli silno nenavadnega iz leta 2017, ko so Zavodu za varstvo narave izstavili račun v višini 170 evrov. V specifikaciji računa pa je navedeno, da je količina ena, enota pa BESEDA?!? Če ne verjamete, se prepričajte sami, račun objavljamo v celoti.

Več iz te kategorije