0 Deljenj 597 Ogledov

FOTO: Mehka kolena tožilca Ferlinca: Poglejte, kakšne igračke je nakupoval

29. julij, 2019 18:16
597 Ogledov

Zgodilo se je na ugotovljenem kraju in ob ugotovljenem času. Iz Maribora smo prejeli posnetke mariborskega tožilca Andreja Ferlinca, prijatelja bankrotiranega slikarja Jureta Cekute, obsojenega v zadevi Patria II, ki se je pred prestajanjem kazni sprva umaknil v BiH. Še prej sta se prijatelja, Ferlinc je bil tožilec v zadevi, takole sprehajala po Mariboru.

Idila tožilca Ferlinca in slikarja Cekute leta 2014, ki sta se v Maribpru ravno sprehodila mimo nepremičninske agencije Idila. Za interpretacijo fotografije sta se sprehajalca sporekla leto kasneje pred višjim sodiščem, kjer je Cekuta tožilcu očital, da se je zlagal, ko naj bi skušal zanikati pristnost javno objavljene fotografije, na kateri se s Cekuto sprehaja po Mariboru.

Naš vir je zapisal, da je bil Ferlinc v trgovini, iz katere so posnetki, “ob ugotovljenem času, v nedeljo, 28. julija, ob 14.17 uri. Tudi kraj je znan: polica z otroškimi igračami v trgovskem centru.” Bralcu je potrebno priznati, da je veliko bolj luciden od tožilske srenje, vsaj od Ferlinca. Dodal je še, da: “Po drži telesa in mehkih kolenih, ki so razvidna tudi iz otografije, je bilo jasno videti, da si je tožilec Ferlinc v mislih že predstavljal, kako se bo v domači dnevni sobi igral z avtomobilčki na vrhnji polici.” Če ste morebiti pozabili, gre za tožilca, ki je v zadevi Patria od kolegice Blanke Zobec Hrastar prevzel pregon Janeza Janše, Antona Krkoviča, Jožeta Zagožna, Ivana Črnkoviča in Walterja Wolfa, ki je temeljil na neugotovljenem času, kraju in komunikacijskem načinu prejema obljube nagrade. Ko je na sodišču prebral obtožnico, je tako stopil pred javnost.

Pravosodna naveza, tudi Zobec Hrastarjeva, ki je na podlagi obtožnice, ki jo je na sodišču zagovarjal Ferlinc, bodo novembra letos stopili pred sodnika, o čemer smo ekskluzivno poročali na povezavi. Ustavni sodniki so sodbo na podlagi neugotovljenega kraja, časa in komunikacijskega načina razveljavili.

Mogoče vas bo zanimalo

Prehitro iz Bežigrada v Šiško, bil je na mestu mrtev
Črno
1 Ogledov
Črno
1 Ogledov

Prehitro iz Bežigrada v Šiško, bil je na mestu mrtev

User One - 7. december, 2019 11:07

Policija je objavila izsledke preiskave prometne nesreče, v kateri je v petek, 6. 12. 2019 ob 14.23, na hitri cesti v Ljubljani umrla ena oseba. Policisti so…

Po vikendu se vračajo padavine, ponekod tudi sneg
Novice
3 Ogledov
Novice
3 Ogledov

Po vikendu se vračajo padavine, ponekod tudi sneg

User One - 7. december, 2019 10:58

Danes bo na Primorskem in Notranjskem zmerno do pretežno oblačno. Drugod po Sloveniji bo deloma jasno z občasno zmerno oblačnostjo, so zjutraj v napoved zapisali pri Agenciji…

Iz Ljubljanice izvlekli osebo
Črno
Črno

Iz Ljubljanice izvlekli osebo

User One - 7. december, 2019 10:46

O dramatičnem jutru v Ljubljani poroča uprava za zaščito in reševanje. Ob 9.09 so ob Zaloški cesti v Ljubljani gasilci GB Ljubljana iz reke Ljubljanice izvlekli osebo.

Več iz te kategorije

32- in 26-letnik umrla na kraju nesreče
Črno
49 Ogledov
49 Ogledov

32- in 26-letnik umrla na kraju nesreče

User One - 7. december, 2019 8:36
Ujeto osebo skušali oživiti
Črno
37 Ogledov
37 Ogledov

Ujeto osebo skušali oživiti

User One - 6. december, 2019 20:21
Voznik je bil na mestu mrtev, izvleči so ga morali
Črno
96 Ogledov
96 Ogledov

Voznik je bil na mestu mrtev, izvleči so ga morali

User One - 6. december, 2019 20:13