0 Deljenj 4702 Ogledov

Forum 21 še kako živ: Kučanov sopotnik naj bi šel pri 72. letih za direktorja

3. January, 2021 19:12
4702 Ogledov

Potem ko je upokojenec z najvišjo pokojnino v državi, Milan Kučan, pred dnevi razposlal pismo, iz katerega je moč razbrati, da bo leto 2021 morebiti celo usodno za njegov Forum 21, prinaša leto ’21 po informacijah virov za nekatere najbolj zveste Kučanove fante iz foruma, s katerim je Kučan dokazal, kako rad se druži s premožnimi in uspešnimi ljudmi, nove izzive.

Prvi med njimi je gradbeni tajkun Stojan Petrič, ki je 10. julija lani praznoval 72. rojstni dan, in za katerega pripovedujejo, da je z novim letom nastopil novo poslovno funkcijo. Postal naj bi pravi medijski manager, saj naj bi Petrič, član programskega sveta Foruma 21, katerega predsednik ostaja Kučan, končno stopil iz omare in tudi formalno postal direktor medijske hiše Delo d.o.o., ki jo je kupil od Pivovarne Laško s svojim podjetje FMR Financiranje in upravljanje naložb. Funkcijo, ki jo prevzema idrijski 72-letnik sta doslej opravljala Petričeva dolgoletna sodelavca Andrej Kren in Nataša Luša, sicer tudi nekdanja zakonca, o katerih je bilo z Dela slišati, da je bila služba v medijski hiši svojevrstna kazenska naloga.

Petrič je na zadnji majski dan leta 2019, kot je razvidno iz izpiska iz baze Ajpes, postal direktor podjetja, s katerim je kupil svoj medijski posel, družbo Delo, prek katerih izdaja medijski blagovni znamki Delo in Slovenske novice.

Posnetek strani Petričevega medija razkriva, da blagovno znamko, namesto na resnici, leta 2021 gradijo na naslovnici iz leta 2012, ko je v političnem konstruktu desetletja najprej tožilec Andrej Ferlinc za takratnega predsednika vlade zahteval dve leti zapora za dejanje, ki naj bi ga storil na neznanem kraju, ob neznanem času in na neugotovoljen komunikacijski način. Petričev medij gre tako daleč, da se oglašuje na zadevi, ki jo je Ustavno sodišče RS že leta 2015 razveljavilo.

 

V stolpnici, ki jo Petričev medij uporablja kot svoj simbol, imajo le še nekaj kvadratnih metrov, trdijo viri, ostalo je razprodano. Identiteto gradijo na pravno – politični aferi, ki jo je ustavno sodišče razveljavilo. Vir: Delo.si.

Petričevo Delo je pred tedni koalicija strank SD, LMŠ, DeSUS in Levice skušala rušiti vlado, ki jo v kriznih razmerah epidemije uspešno vodi Janez Janša, tako, da je za mandatarja lansirati zapufanega ekonomista Jožeta P. Damijana.

Danes pa je portal Požareport objavil, da naj bi koalicija, ki je vmes sicer za mandatarja posvojila še Karla Erjavca, a tudi brez uspeha, na tej funkciji videla kar enega od avtorjev afere Patria, Milana M. Cvikla. Človeka, ki bi rad živel v luksuzu, ki si ga ne more privoščiti, zato v preteklosti ni plačeval fizičnih delavcev, ki so urejali njegovo nepremičnino. Več pa na povezavi spodaj.

Sicer pa je tik pred prazniki iz Petričeve hiše prišel klic “Za preživetje gre!”

Več iz te kategorije