0 Deljenj 3406 Ogledov

Fižolček Marko Crnkovič, preden se je oprijel Večera, ki mu daje kruh, o Večeru: “Večer ni “steber”, Večer je trhla fižolovka”

8. July, 2019 6:46
3406 Ogledov

Foto: Arhiv Nova24tv

Stročnice so neločljivo povezane s časnikom Večer, štajerskim časopisom v lasti prekmurskega tajkuna Uroša Hakla. Pri časopisu že leta izbirajo Bob leta, ko v Maribor iz Ljubljane vabijo politike, da se Hakl z njimi rokuje pred kamerami, kot denimo z Mirom Cerarjem. Brskanje po arhivih pa nam razkrije še več. Večer sicer ni stročnica, je pa opora zanjo, a ne ravno trhla. Tako je leta 2015 na portalu Fokuspokus zapisal Marko Crnkovič.

Če ste mlajše generacije ali imate polno glavo pomembnih informacij in za manj pomembne nimate spomina, vas najbrž zanima, kdo je ta Crnkovič. Gre za slovenskega novinarja, ki je včasih z uličnih plakatov poudarjal, da raje piše kot misli, posebej znan pa je postal, ko je razglasil osebni stečaj. Spletni portal Pozareport je izbrskal podrobnosti Crnkovičevega osebnega stečaja in ga strnil v zapis: “Njegovi dolgovi znašajo skoraj 150 tisoč evrov, natančneje 148.674,95 evra, brez obresti, pri čemer najvišji znesek odpade na neplačano preživnino in davke. Kar pomeni, da Marko Crnkovič denar dolguje ne samo davkoplačevalcem, ampak tudi svojim otrokom! Žalostno.”

No, danes se je ta zadolženi in bankrotirani Marko Crnkovič kot kakšna stročnica naslonil na trhlo fižolovko – in Večer mu daje kruh, več pa preberite s posnetka spletne strani Večera spodaj.

Foto: vecer.com

Modrovanje o trhli fižolovki, na katero se je sedaj sam naslonil, je sicer del Crnkovičevega daljšega zapisa, katerega navdih je očitno našel v odpuščanjih na Večeru.

Izbrali smo nekaj posebej modrih Crnkovičevih pogledov na Večer, zmanjševanje števila zaposlenih in lastnika Uroša Hakla.

  1. Če misli resno, da nadaljnih odpuščanj ne bo, ni naredil nič.

Foto: Fokuspokus

2. Zakaj solidarnost? Služba je služba.

Foto: Fokuspokus

3. “Večer ni “steber”, Večer je trhla fižolovka”. Zataknite si osrednji status za klobuk.

Foto: Fokuspokus

Politična pomembnost in Uroš Hakl, ki se pred kamerami rokuje s politiki?

Večer je trhla fižolovka, pravi fižolek Crnkovič, znano pa je, da stročnice napenjajo.

Več iz te kategorije