0 Deljenj 41 Ogledov

Peticija proti migrantom na Debelem rtiču: Pomagajmo raje pomoči potrebnim sodržavljanom!

12. avgust, 2018 21:08
41 Ogledov

Civilna iniciativa proti migrantskemu centru na Debelem rtiču je do nedelje, 12. avgusta zvečer,  zbrala že več kot 2800 podpisov prek spleta in več kot 400 v fizični obliki. Peticijo lahko podpišete na povezavi. V galeriji si lahko ogledate današnje posnetke, objavljene na Facebook profilu peticije, ki pričajo, da plaže, ki jih bodo po nastanitvi migrantov zaprli, živijo.

Podpisovanje peticije je pospešila petkova objava na spletni strani policije, ko so oblasti po tihem počitniški dom spremenile v nastanitev za migrante.

Podpisniki peticije oblast pozivajo, naj pomaga svojim državljanom v stiski: “Spodaj podpisani državljani Republike Slovenije zahtevamo, da MNZ opusti vse dejavnosti, vezane na nastanitev prosilcev za azil v počitniške objekte na Debelem rtiču. Slovenska obala je tako majhna, da v prvi vrsti pravico do uporabe plaže in morja zahtevajo državljani Slovenije. Če MNZ meni, da ni potrebe, da bi omenjene prostore potrebovalo za svoje zaposlene (uporabljeni niso že tretje leto), državljani RS predlagajo, da se omenjene prostore nameni družinam v stiski za letovanje, kajti tudi te družine imajo pravico do dostojanstvenega oddiha. Vsi davkoplačevalci prispevamo v državni proračun RS, iz katerega se namenijo sredstva bodisi za državljane v stiski bodisi za prosilce za azil.”

Zoper nastanitev migranotv na Debeli rtič so se opredelili tudi nekateri znani Slovenci.

Alenka Gortan je pod peticijo zapisala: “Debeli rtič je letovišče za otroke z respiratornimi težavami. Migranti naj si luksuz najprej zaslužijo, do takrat pa naj imajo nekaj manjši standard, kot ga imajo slovenski upokojenci, ki so 40 let polnili državno blagajno.”

Avtorica peticije Sabina Homjak je za portal Primorska24.si povedala, »da jo veseli, da je javno peticijo podpisal tudi Dean Jurič, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Koper«, katerega podpis najdemo na 1214. mestu.

 

Mogoče vas bo zanimalo

POČILO MED ZNANKAMA Kršiteljica po dejanju zapustila blok
Črno
4 Ogledov
Črno
4 Ogledov

POČILO MED ZNANKAMA Kršiteljica po dejanju zapustila blok

User One - 15. avgust, 2018 17:45

V torek okoli 20. ure so policisti prejeli prijavo o grožnji z orožjem na Rusjanovem trgu. Sprli naj bi se znanki, nato pa naj bi ena od…

TO SO OBRAZI ŽRTEV NAJBOLJ SMRTONOSNE NESREČE V EVROPI Razkrita šokantna fotografija mostu, preden se je porušil
Črno
4 Ogledov
Črno
4 Ogledov

TO SO OBRAZI ŽRTEV NAJBOLJ SMRTONOSNE NESREČE V EVROPI Razkrita šokantna fotografija mostu, preden se je porušil

User One - 15. avgust, 2018 17:19

Reševalci v Genovi so našli že 42 smrtnih žrtev torkovega zrušenja viadukta, je sporočil državni tožilec Francesco Cozzi. Ranjenih je 16 ljudi, od tega jih je 12…

Velika iskalna akcija v Dalmaciji: izginila mala turistka Marta (6) s psičko Kajo
Črno
6 Ogledov
Črno
6 Ogledov

Velika iskalna akcija v Dalmaciji: izginila mala turistka Marta (6) s psičko Kajo

User One - 15. avgust, 2018 14:37

Na dalmatinskem otoku Šolta je zjutraj po poročanju portala 24sata vladalo pravo izredno stanje. Okoli 9.30 ure je izginila komaj šestletna Marta Matrljan, s katero je bila…

Več iz te kategorije