0 Deljenj 281 Ogledov

Peticija proti migrantom na Debelem rtiču: Pomagajmo raje pomoči potrebnim sodržavljanom!

12. avgust, 2018 21:08
281 Ogledov

Civilna iniciativa proti migrantskemu centru na Debelem rtiču je do nedelje, 12. avgusta zvečer,  zbrala že več kot 2800 podpisov prek spleta in več kot 400 v fizični obliki. Peticijo lahko podpišete na povezavi. V galeriji si lahko ogledate današnje posnetke, objavljene na Facebook profilu peticije, ki pričajo, da plaže, ki jih bodo po nastanitvi migrantov zaprli, živijo.

Podpisovanje peticije je pospešila petkova objava na spletni strani policije, ko so oblasti po tihem počitniški dom spremenile v nastanitev za migrante.

Podpisniki peticije oblast pozivajo, naj pomaga svojim državljanom v stiski: “Spodaj podpisani državljani Republike Slovenije zahtevamo, da MNZ opusti vse dejavnosti, vezane na nastanitev prosilcev za azil v počitniške objekte na Debelem rtiču. Slovenska obala je tako majhna, da v prvi vrsti pravico do uporabe plaže in morja zahtevajo državljani Slovenije. Če MNZ meni, da ni potrebe, da bi omenjene prostore potrebovalo za svoje zaposlene (uporabljeni niso že tretje leto), državljani RS predlagajo, da se omenjene prostore nameni družinam v stiski za letovanje, kajti tudi te družine imajo pravico do dostojanstvenega oddiha. Vsi davkoplačevalci prispevamo v državni proračun RS, iz katerega se namenijo sredstva bodisi za državljane v stiski bodisi za prosilce za azil.”

Zoper nastanitev migranotv na Debeli rtič so se opredelili tudi nekateri znani Slovenci.

Alenka Gortan je pod peticijo zapisala: “Debeli rtič je letovišče za otroke z respiratornimi težavami. Migranti naj si luksuz najprej zaslužijo, do takrat pa naj imajo nekaj manjši standard, kot ga imajo slovenski upokojenci, ki so 40 let polnili državno blagajno.”

Avtorica peticije Sabina Homjak je za portal Primorska24.si povedala, »da jo veseli, da je javno peticijo podpisal tudi Dean Jurič, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Koper«, katerega podpis najdemo na 1214. mestu.

 

Mogoče vas bo zanimalo

KDO IMA TU KOGA ZA NORCA? Borci v družbi Kučana že paradirali z ilegalnim orožjem na Ilovi Gori
Črno
10 Ogledov
Črno
10 Ogledov

KDO IMA TU KOGA ZA NORCA? Borci v družbi Kučana že paradirali z ilegalnim orožjem na Ilovi Gori

User One - 18. oktober, 2018 17:32

Potem ko so podobe Štajerske varde, oborožene s sekirami in nekakšnimi puškami pod vodstvom Andreja Šiška vznemirile slovensko javnost, se je predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB…

PRILJUBLJENA SLOVENSKA VODITELJICA ŠOKIRALA S FOTOGRAFIJO Polna je modric
Rumeno
56 Ogledov
Rumeno
56 Ogledov

PRILJUBLJENA SLOVENSKA VODITELJICA ŠOKIRALA S FOTOGRAFIJO Polna je modric

User One - 18. oktober, 2018 14:30

Zagotovo se še spomnite slovenska televizijske voditeljice in govorke Anja Križnik Tomažin. Na družabnem omrežju je objavila fotografijo, na kateri so njena stegna, ki pa so polna odrgnin, modric…

NA BLEDU OBNEMELI ŠE POLICISTI Otrok jim je povedal, kaj je njegova babica počela kljub opozorilom
Črno
269 Ogledov
Črno
269 Ogledov

NA BLEDU OBNEMELI ŠE POLICISTI Otrok jim je povedal, kaj je njegova babica počela kljub opozorilom

User One - 18. oktober, 2018 11:51

Gorenjski policisti so v jutranji kontroli zaznali skupno 24 nepripetih udeležencev. Prometni policisti so zaznali 11 neuporab varnostnih pasov pri voznikih in potnikih, po tri neuporabe so…

Več iz te kategorije