0 Deljenj 384 Ogledov

Petek prinaša prve plohe in nevihte, vikend nalive

16. July, 2021 6:22
384 Ogledov

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne, za petek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Zapihal bo veter severne smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 26, na Primorskem in na vzhodu do 28 °C.

Ponoči se bodo padavine od vzhoda okrepile in se do jutra razširile tudi v osrednjo Slovenijo. Vmes bodo nastajale nevihte z možnostjo nalivov. Jutranje temperature bodo od 16 do 20, v alpskih dolinah okoli 13 °C. K nam se selijo padavine z zahoda Evrope.

Jutri bo sprva oblačno z dežjem, ki bo čez dan prehodno oslabel. Popoldne se bo oblačnost trgala, še bodo nastajale plohe in nevihte. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25, na Primorskem do 28 °C.

Obeti. Tudi v nedeljo bo spremenljivo s krajevnimi padavinami, več jih bo v vzhodni polovici države. Do ponedeljka zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo zjasnilo. Oba dneva bo še pihal severni do severovzhodni veter.

Vremenska slika. Središče višinskega jedra hladnega zraka se je pomaknilo nad severno Italijo. Nad naše kraje je z vetrovi vzhodnih smeri pričel dotekati bolj vlažen in nestabilen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v krajih južno od nas. Zapihal bo veter severnih smeri.

Jutri bo spremenljivo s pogostimi plohami in nevihtami.

Več iz te kategorije