0 Deljenj 378 Ogledov

Padavine vse do torka, hladilo se bo, danes lahko grmi

24. April, 2022 8:01
378 Ogledov

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, za nedeljo napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Predvsem v zahodnih in južnih krajih bodo občasno krajevne padavine, lahko tudi zagrmi. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 18 °C.

V prvem delu noči bo dež večinoma ponehal, predvsem na vzhodu se bo razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, v alpskih dolinah okoli 2 °C.

Jutri bo delno jasno, več oblačnosti bo na zahodu. Dopoldne bo kakšna ploha možna predvsem v hribovitih krajih na zahodu, popoldne in zvečer pa tudi na severu Slovenije. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19 °C.

Obeti. V torek bo pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi padavinami. Ob morju bo pihal šibak jugo.

V sredo bo sprva oblačno in deževno. Zapihal bo severnik, na Primorskem burja. Popoldne se bo od zahoda jasnilo. Nekoliko hladneje bo.

Vremenska slika. Nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem je ciklonsko območje. Od jugozahoda priteka k nam vlažen in v višinah postopno nekoliko hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, ki bodo najpogostejše v hribovitih krajih sosednje Italije in zahodne Hrvaške. V krajih vzhodno od nas bo večinoma suho. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob Jadranu jugo.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v krajih zahodno in severno od nas bodo nastajale krajevne plohe.

Več iz te kategorije