0 Deljenj 966 Ogledov

Padavine se bodo pod večer krepile, Arso objavil opozorilo pred pojavi, ki bodo trajali več kot 24 ur

16. November, 2019 10:37
966 Ogledov

Danes bo oblačno. Dopoldne bo dež oslabel in marsikje tudi ponehal, popoldne pa se bo spet razširil nad večji del države, so dopoldne v napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Zvečer bo na Primorskem prehodno zapihala burja. Najvišje dnevne temperature bodo v alpskih dolinah okoli 6, drugje od 9 do 13, na Primorskem do 15 °C.

Arso izdal opozorilo

V noči na nedeljo in v nedeljo čez dan bodo v zahodni polovici Slovenije nastajali močnejši krajevni nalivi. V noči na nedeljo bo morje poplavilo nižje dele obale. Kot je razvidno iz spodnje povezave, je opozorilo namenjeno pojavom, ki naj bi nas zajeli nocoj ob 21. uri in trajali jutri do 22. ure.

Ponoči bodo padavine močnejše v zahodnih krajih, na vzhodu pa bodo prehodno ponehale. Okrepil se bo jugovzhodni veter, ob morju jugo.

Jutri bo pretežno oblačno, dež se bo čez dan od zahoda znova razširil proti vzhodu. Vmes bodo tudi nalivi. Jutranje temperature bodo od 7 do 15, na severozahodu okoli 3, popoldanske pa od 10 do 16, na severozahodu okoli 5 °C.

Obeti. V noči na ponedeljek bo dež povsod ponehal.

V ponedeljek se bo zlasti na severu in na vzhodu delno zjasnilo, bolj oblačno pa bo ostalo na Primorskem in Notranjskem, kjer bo občasno spet rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter.

Vremenska slika. Nad srednjo Evropo ter severnim in osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje. Vremenska fronta se zadržuje v bližini naših krajev. Z višinskimi vetrovi južnih smeri priteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes in jutri bo večinoma oblačno in občasno deževno, pojavljali se bodo tudi nalivi. Ob Jadranu se bo ponoči spet okrepil jugo.

Več iz te kategorije