0 Deljenj 517 Ogledov

Padavine se bodo krepile in širile

20. January, 2021 6:30
517 Ogledov

Danes bo na severu in na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo ali rosilo, so napovedali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, ob morju ter v vzhodnih krajih okoli 10 °C.

Jutri bo v vzhodnih krajih zmerno oblačno in suho. Drugod bo oblačno, predvsem na zahodu in jugu bo rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju popoldne jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, v alpskih dolinah okoli 0, najvišje dnevne od 8 do 13, na severozahodu okoli 5 °C.

Obeti. V petek bo oblačno, padavine na zahodu se bodo okrepile in postopno širile proti vzhodu. Meja sneženja bo med 900 in 1400 m nadmorske višine. Še bo pihal okrepljen jugozahodnik, ob morju pa jugo.

V soboto bo oblačno s padavinami, po nižinah bo povečini deževalo.

Vremenska slika. Nad severozahodno Evropo je globoko ciklonsko območje. Iznad Sredozemlja priteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes in jutri bo v krajih vzhodno od nas delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v Istri in v Kvarnerju bo rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

Več iz te kategorije