0 Deljenj 671 Ogledov

Padavine se bodo krepile in širile nad Slovenijo

19. December, 2019 7:16
671 Ogledov

Danes bo v vzhodni Sloveniji občasno delno jasno, drugod pretežno oblačno. Ponekod v zahodni polovici Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ob morju bo pihal šibak jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, v severozahodni Sloveniji okoli 9 °C.

Zvečer in ponoči se bodo padavine na zahodu prehodno okrepile in razširile tudi nad osrednjo Slovenijo.

Jutri bo na vzhodu občasno delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v hribovitih krajih zahodne in južne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju se bo proti večeru krepil jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do 12, najvišje dnevne od 8 do 15 °C.

Obeti. V noči na soboto se bo dež na zahodu okrepil in razširil na vso Slovenijo. V soboto bo pretežno oblačno, predvsem dopoldne bodo občasno še krajevne padavine, deloma plohe. Popoldne se bo prehodno delno zjasnilo. Veter bo oslabel. V nedeljo bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo.

Vremenska slika. Nad zahodno Evropo in Atlantikom je obsežno in globoko območje nizkega zračnega tlaka. plitev ciklon z vremensko fronto je tudi nad osrednjim Sredozemljem in ta se pomika proti severnemu Jadranu. V višinah od juga priteka nad naše kraje topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes in jutri bo nekaj jasnine predvsem v krajih vzhodno in severno od nas, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v Gorskem Kotarju in deloma v Istri ter v hribovitem delu Furlanije bo občasno deževalo. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo

Več iz te kategorije