0 Deljenj 1070 Ogledov

Padavine bodo zajele celo državo, meja sneženja se bo spuščala

11. November, 2019 8:10
1070 Ogledov

Zjutraj se bo po nižinah v notranjosti zadrževala megla ali nizka oblačnost. Tudi drugje bo oblačnost bo od juga začela naraščati, dopoldne bo začelo rahlo deževati, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Padavine se bodo popoldne na zahodu nekoliko okrepile, na vzhodu bo suho. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do okoli 15 °C.

Jutri bo oblačno in deževno, meja sneženja se bo popoldne v severni Sloveniji prehodno spustila do okoli 900 m nadmorske višine. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, ob morju 13, najvišje dnevne od 5 do 11, v alpskih dolinah malo nad 0, ob morju do 15 °C.

Obeti. Tudi v sredo bo sprva oblačno z dežjem, ki bo popoldne oslabel. V četrtek bo več suhega vremena, oblačnost se bo trgala.

Vremenska slika. Nad osrednjim Sredozemljem se poglablja izrazito ciklonsko območje. Z južnimi vetrovi v višinah bo k nam začel dotekati precej vlažen in topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo sprva v krajih severno in vzhodno od nas še delno jasno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Drugod se bo pooblačilo, ob Jadranu in v sosednjih pokrajinah Italije bo pričelo deževati.

Jutri bo oblačno in deževno. V Alpah bo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala močna burja.

Več iz te kategorije