0 Deljenj 1036 Ogledov

Padavine bodo danes zajele skoraj celo državo, v četrtek zjutraj možne negativne temperature

5. May, 2020 6:48
1036 Ogledov

Danes bo na Primorskem delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugod bo pretežno oblačno. Dopoldne se bo rahel dež začel pojavljati v Prekmurju, nato postopno vse zahodneje, na Primorskem bo ostalo suho. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zvečer šibka burja, ki se bo v noči na sredo okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21 °C, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Jutri bo pretežno jasno, le zjutraj bo ponekod na jugu še nekaj oblačnosti. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, ki bo čez dan slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do okoli 12, najvišje dnevne od 16 do 19, na Primorskem do 22 °C.

Obeti. V četrtek bo pretežno jasno. Jutro bo hladno, čez dan pa bo topleje kot v sredo. V petek bo sončno in še topleje.

Vremenska slika. Hladna fronta se zadržuje nad vzhodnimi Alpami in vpliva tudi na vreme pri nas. K nam od severovzhoda doteka vlažen in postopno hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu povečini sončno. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo.

Jutri bo precej jasno, le ob severnem Jadranu ter v Gorskem Kotarju bo zjutraj in deloma dopoldne še bolj oblačno. Tam bo pihala šibka do zmerna, v Kvarnerju sprva močna burja, ki bo čez dan oslabela.

Več iz te kategorije