0 Deljenj 560 Ogledov

Padavine bodo danes ponehale, nov teden prinaša deževje

18. September, 2021 7:22
560 Ogledov

Danes bo sprva zmerno do pretežno oblačno, nastalo bo še nekaj krajevnih ploh, za soboto napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Čez dan bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in večinoma suho. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, na Primorskem do 25 °C.

 

Jutri bo večinoma oblačno, nekaj jasnine bo sprva na severovzhodu. Že zjutraj se bodo Primorskem začele pojavljati krajevne padavine, ki se bodo čez dan občasno razširile tudi nad zahodno in osrednjo Slovenijo. Nastane lahko tudi kakšna nevihta. Na vzhodu bo večinoma suho. Jutranje temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 17, najvišje dnevne od 18 do 22, ob morju do 24 °C.

Obeti. V noči na ponedeljek bodo dež z nevihtami zajel večji del Slovenije. V ponedeljek bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo čez dan od zahoda postopno ponehale, oblačnost se bo trgala. Popoldne lahko nastane še kakšna ploha. Zapihal bo severovzhodnik, ohladilo se bo.

 

V torek kaže na suho in deloma sončno vreme. Še bo pihal vzhodnik, na Primorskem šibka burja.

Vremenska slika. Vremenska fronta se je pomaknila nad Balkan, nad Alpe se je razširilo plitvo območje z visokim zračnim tlakom. Nad našimi kraji se zadržuje razmeroma topel in prehodno nekoliko manj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v sosednjih pokrajinah Italije in ob severnem Jadranu bodo krajevne plohe.

Jutri bo večinoma oblačno, predvsem v krajih zahodno od nas in ob Jadranu bodo padavine, ob morju tudi kakšna nevihta. Zvečer se bodo padavine širile proti vzhodu.

Več iz te kategorije