0 Deljenj 444 Ogledov
Simbolična fotografija.

Oslabljena vremenska fronta je dosegla Alpe, nižine bo prekrila megla

26. October, 2021 6:24
444 Ogledov

Danes bo pretežno oblačno. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo prehodno rahlo deževalo, za torek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Na Primorskem bo zvečer spet zapihala burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem do 15 °C.

Ponoči se bo razjasnilo, do jutra bo po nižinah v notranjosti nastala megla ali pa nizka oblačnost. Jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem v krajih z burjo okoli 10 °C.

Jutri bo na Primorskem jasno, pihala bo večinoma šibka burja. Po nižinah v notranjosti bo sprva oblačno ali megleno, čez dan pa se bo delno razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem do 19 °C.

Obeti. V četrtek in petek bo na Primorskem sončno s šibko burjo. Drugod bo delno jasno, predvsem zjutraj in dopoldne se bo po nižinah marsikje zadrževala megla ali nizka oblačnost.

Vremenska slika. Oslabljena vremenska fronta je dosegla Alpe in severno Sredozemlje. Nad naše kraje v višinah s šibkim jugozahodnim vetrom doteka razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih zahodno in južno od nas pretežno oblačno, prehodno bo rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ob severnem Jadranu bo zvečer znova zapihala burja.

Jutri bo prevladovalo sončno vreme, le ponekod po nižinah v notranjosti se bo dopoldne zadrževala megla ali nizka oblačnost. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.

Več iz te kategorije