0 Deljenj 606 Ogledov

Opozorilo gori, na vidiku ciklon s fronto, do torka bo zajelo večji del države

15. August, 2021 7:00
606 Ogledov

Danes bo sončno in vroče. Popoldne in zvečer bodo na severu in severovzhodu posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 °C, za nedeljo napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Še vedno velja opozorilo.

Opozorilo

Do vključno ponedeljka bo po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.

Jutri bo še večinoma sončno, pihal bo južni do jugozahodni veter. Proti večeru se bodo od severa začele pojavljati plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, najvišje dnevne od 27 do 34 °C.


Obeti. Do torka zjutraj bodo padavine prehodno zajele večji del države in v torek čez dan od severa ponehale. Osvežilo se bo, zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

V sredo kaže na večinoma sončno vreme, ponekod po nižinah bo zjutraj megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo še pihala šibka burja.

Vremenska slika. Nad vzhodno Evropo in Balkanom je območje visokega zračnega tlaka, nad severno Evropo pa je ciklonsko območje z vremensko fronto, ki sega do Alp. V višinah priteka nad naše kraje topel in postopno nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo sončno, popoldne in zvečer se bodo v krajih severno in vzhodno od nas pojavljale krajevne nevihte.

Jutri bo sprva še sončno, popoldne in zvečer se bodo v krajih severno od nas pričele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, in se v noči na torek razširile nad vse sosednje pokrajine.

Več iz te kategorije