0 Deljenj 823 Ogledov

Odzivi na kurjenje stolov na Trgu republike: Njim je vse dovoljeno, ker so levičarji

2. May, 2021 9:34
823 Ogledov

V petek se je v centru Ljubljane na kolesih zbralo nekaj 100 protestnikov, ki že celotno epidemijo izražajo nestrinjanje z vladajočo politiko. Protestniki so se ob kroženju po ulicah ustavili tudi pred poslopjem STA, kjer so prižgali ‘simbolni ogenj upora’,  kasneje so se vrnili na Trg republike, kjer so prižgali protestni kres.

Kot piše portal NTA so anarhistični kolesarji na Trgu republike uprizorili pravi kres, policisti pa so vandalizem mirno in nemo opazovali. Kurili so se stoli, ogenj bi ob vetru hitro lahko postal nenadzorovan. Ampak njim je vse dovoljeno, ker so levičarji. Zamislite si zgodbo, da bi namesto anarhističnih kolesarjev na Trgu republike stali Rumeni jopiči. Policisti bi udarili z vso silo, prihajale bi patrulje gasilcev, mainstream mediji bi pisali o poskusu državnega udara s požigom parlamenta, Tanja Fajon pa bi v Bruselj zagotovo tožarila in pisala pisma o zlobnih nacijih.

Poglejmo še nekaj odzivov:

Policisti so pri izvajanju varovanja neprijavljenega protestnega shoda zaznali, da so se protestniki začeli zbirati na ožjem območju in zato pristopili k množici, ki je sklenila krog okoli kupa papirnatih stolov. Pri tem pa so protestniki že zanetili ogenj, ki je pogorel v zgolj nekaj minutah. Iz navedenega razloga tudi niso bili aktivirani gasilci, dodajajo na PU Ljubljana.

 

Več iz te kategorije