0 Deljenj 943 Ogledov

OČITNO BODO OSTALI KAR PRI NAS!? Migranti že na območju Plitviških jezer, Avstrija pa iz dogovora o migracijah

31. oktobra, 2018 12:56
943 Ogledov

Hrvaško notranje ministrstvo je danes potrdilo, da bodo okrepljene policijske enote “do nadaljnjega” ostale na mednarodnem mejnem prehodu Maljevac z Bosno in Hercegovino, potem ko so v torek zvečer prehod odprli za ves promet. Zaprt je bil od 24. oktobra zaradi poskusa migrantov, da bi mimo policistov vstopili na Hrvaško.

Hrvaški mediji danes poročajo, da prebivalci Hrvaške na območju Plitviških jezer, približno 50 kilometrov južno od prehoda Maljevac, vsak dan srečujejo skupine migrantov. Trdijo, da se je val migrantov na tem območju začel lani ter da so migrante prej srečevali večinoma v nočnih urah, medtem ko je migrante v zadnjem času možno videti ob prometnicah in naseljih tudi čez dan, danes navaja zagrebški časnik 24sata.

In poglej ga zlomka, avstrijska vlada je danes sporočila, da ne bo podpisala dogovora Združenih narodov o migracijah. Bojijo se namreč, da bi se zaradi dogovora zabrisala meja med zakonitimi in nezakonitimi migracijami. Dogovor, katerega cilj je izboljšati položaj migrantov, bodo članice ZN predvidoma podpisale decembra na meddržavni konferenci v Maroku. “Odločili smo se, da se ne bomo pridružili dogovoru,” je pred današnjo sejo vlade povedal avstrijski kancler Sebastian Kurz. Na seji bodo sprejeli tudi ustrezen sklep, s katerim bodo potrdili to odločitev.

Mogoče vas bo zanimalo

Strašno, kaj na območju Ljubljane počnejo starejšim osebam: Bili naj bi štirje moški
Novice
451 Ogledov
Novice
451 Ogledov

Strašno, kaj na območju Ljubljane počnejo starejšim osebam: Bili naj bi štirje moški

User One - 19. februarja, 2020 12:05

Včeraj, okoli 12. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni, da so na območju Šiške štirje neznani storilci, ki so se predstavili kot delavci elektro podjetja, oškodovanko…

Ekskluzivno! Aferaški direktor Sove Rajko Kozmelj naj bi zapuščal položaj
Piškotkarji
1077 Ogledov
Piškotkarji
1077 Ogledov

Ekskluzivno! Aferaški direktor Sove Rajko Kozmelj naj bi zapuščal položaj

User One - 19. februarja, 2020 11:19

Rajko Kozmelj, direktor Slovenske obveščevalno-varnostne službe (Sova), naj bi zapuščal položaj, sporočajo naši notranji viri. Informacije preverjamo pri Kozmelju. Kozmelj je prišel za šefa Sove v času…

Več iz te kategorije