0 Deljenj 1341 Ogledov

OČITNO BODO OSTALI KAR PRI NAS!? Migranti že na območju Plitviških jezer, Avstrija pa iz dogovora o migracijah

31. October, 2018 12:56
1341 Ogledov

Hrvaško notranje ministrstvo je danes potrdilo, da bodo okrepljene policijske enote “do nadaljnjega” ostale na mednarodnem mejnem prehodu Maljevac z Bosno in Hercegovino, potem ko so v torek zvečer prehod odprli za ves promet. Zaprt je bil od 24. oktobra zaradi poskusa migrantov, da bi mimo policistov vstopili na Hrvaško.

Hrvaški mediji danes poročajo, da prebivalci Hrvaške na območju Plitviških jezer, približno 50 kilometrov južno od prehoda Maljevac, vsak dan srečujejo skupine migrantov. Trdijo, da se je val migrantov na tem območju začel lani ter da so migrante prej srečevali večinoma v nočnih urah, medtem ko je migrante v zadnjem času možno videti ob prometnicah in naseljih tudi čez dan, danes navaja zagrebški časnik 24sata.

In poglej ga zlomka, avstrijska vlada je danes sporočila, da ne bo podpisala dogovora Združenih narodov o migracijah. Bojijo se namreč, da bi se zaradi dogovora zabrisala meja med zakonitimi in nezakonitimi migracijami. Dogovor, katerega cilj je izboljšati položaj migrantov, bodo članice ZN predvidoma podpisale decembra na meddržavni konferenci v Maroku. “Odločili smo se, da se ne bomo pridružili dogovoru,” je pred današnjo sejo vlade povedal avstrijski kancler Sebastian Kurz. Na seji bodo sprejeli tudi ustrezen sklep, s katerim bodo potrdili to odločitev.

Več iz te kategorije