0 Deljenj 389 Ogledov

Oblačnost se lahko danes zadrži ves dan, v višinah priteka nad naše kraje hladen zrak

29. November, 2020 6:50
389 Ogledov

Danes bo sprva oblačno, ponekod bodo še rahle padavine. Dopoldne se bo zjasnilo na Primorskem, kjer bo pihala zmerna burja, nato pa tudi v notranjosti države, so zjutraj napovedali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Bolj oblačno bo ostalo ponekod v osrednji in jugovzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 3, na Primorskem od 8 do 12 °C.

Jutri bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, v alpskih dolinah do -8, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem do 11 °C.

Obeti. V torek bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. V sredo bo oblačno, popoldne ali zvečer bo začelo snežiti, po nižinah Primorske pa deževati. Burja na Primorskem se bo krepila.

Vremenska slika. Nad severnim delom zahodne in srednje Evrope je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje z vetrovi severnih smeri hladen in nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes se bo povsod zjasnilo, le v notranjosti Hrvaške bo ostalo bolj oblačno. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju tudi močna burja.

Jutri bo pretežno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj megla. Ob severnem Jadranu bo še pihala šibka do zmerna burja.

Več iz te kategorije