0 Deljenj 1087 Ogledov

Oblačilo se bo, Arso o sredi: “Meja sneženja se bo spustila pod nadmorsko višino 500 m”

23. February, 2020 9:52
1087 Ogledov

Danes bo sončno, predvsem v vzhodnih krajih pa bo zmerno, občasno pretežno oblačno. Proti večeru se bo tudi na Primorskem pooblačilo. Jugozahodni veter se bo popoldne okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 °C, so v napoved ob 9. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Jutri zjutraj ali zgodaj dopoldne se bo na Primorskem razjasnilo, drugod po Sloveniji pa bo zmerno do pretežno oblačno. Popoldne bo nekaj oblačnosti tudi na zahodu. Zapihal bo severni do jugovzhodni veter. Proti večeru se bo oblačnost umikala. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 8, najvišje dnevne od 11 do 15, na Primorskem do 19 °C.

Obeti. V torek se bo znova pooblačilo, nekaj jasnine bo sprva še na vzhodu. Predvsem ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno že rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.

V sredo bo oblačno s padavinami. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo spustila pod nadmorsko višino 500 m. Na Primorskem bo zapihala burja.

Vremenska slika. Nad južno Evropo je območje visokega, na severu celine pa nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta valovi čez zahodno in srednjo Evropo in se pomika proti vzhodu severno od Alp. Z vetrovi zahodnih smeri k nam priteka topel in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo deloma jasno, več jasnine bo v krajih zahodno in severozahodno od nas. Pihal bo jugozahodnik.

Jutri bo v krajih severno in vzhodno od nas pretežno oblačno, zjutraj bo lahko prehodno kje rahlo deževalo. Ob Jadranu bo sončno.

Več iz te kategorije