0 Deljenj 1428 Ogledov

Obisk v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca: Je moral favorit za predsednika uprave državnega Telekoma po potrditev k vidnemu članu LMŠ?

2. August, 2019 14:04
1428 Ogledov

Matej Potokar je ime, ki v množičnih medijh trenutno velja za favorita za zasedbo mesta predsednika uprave državnega Telekoma Slovenije. Zato je, če se bo v prihodnjih tednih ali mesecih res povzpel na mesto prvega človeka državnega telekomunikacijskega operaterja njegov nedavni obisk v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca ne samo nenavaden, ampak tudi v naspotju s smernicami OECD za zagotavljanje stadardov korporativnega upravljanja.

Matej Potokar je po podatkih, ki smo jih pridobili od vlade, v ponedeljek, 8. julija letos, v prostorih kabineta predsednika vlade obiskal Vojmirja Urlepa, državnega sekretarja in vidnega člana stranke LMŠ. Obisk je trajal dobrih 40 minut, Potokar je po podatkih iz vlade prispel ob 11.54, sestanek pa je trajal do 12.38.

Matej Potokar o sebi na omrežju LinkedIn

Obisk Potokarja, ki je sodeč po njegovem LinkedIn profilu od novembra 2017 na izvršni funkciji v podjetju Cosylab, je lahko problematičen, če res postane predsednik ali vsaj član uprave državnega Telekoma, saj takšni obiski politizirajo njegovo imenovanje in kažejo na vpliv stranke LMŠ na kadrovanje v državnih podjetjih. Poznavalec pravi, da se politiki “z njim se dobivajo zato, da mu bo od začetka jasno, komu in koliko uslug je dolžan.

V kolikor Potokar ni bil pri Urlepu zaradi imenovanja v upravo Telekoma, ampak v službi interesov podjetja, za katerega dela, bo zanimivo izvedeti, ali je Urlep obisk prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije kot lobistični stik.

Sicer pa je pred skupščino 30. avgusta kadrovanje v državnem Telekomu te dni vroča tema, posebej zato, ker je za nadzornika predlagan tudi Andrej Vizjaktesni sodelavec razvpitega odvetnika z blokiranim premoženjem Mira Senice, in njegove prav tako blokirane partnerke Katarine Kresal, o čemer smo pisali na povezavi.

Senici je, vsaj na pričujoči fotografiji Univerze v Ljubljani, blizu tudi Urlep.

Več iz te kategorije