0 Deljenj 945 Ogledov

Obeta se mraz, temperature tudi do -4°C

12. October, 2020 8:37
945 Ogledov

Danes se bo na zahodu delno zjasnilo, drugod bo ostalo zmerno do pretežno oblačno, so v napvoed ob 8. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Ponekod bo še pihal severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem do 16 °C.

Jutri bo na severovzhodu zmerno do pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Drugod bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo po kotlinah osrednje Slovenije megla. Najnižje jutranje temperature bodo od v alpskih dolinah okoli -4, drugod od -2 do 6, najvišje dnevne od 9 do 14, na Primorskem do 16 °C.

Obeti. V sredo bo na vzhodu še deloma sončno, drugod se bo oblačnost povečala, ponekod v zahodni in južni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter. V četrtek bo oblačno s padavinami.

Vremenska slika. Hladna fronta se je pomaknila nad osrednji Balkan, nad Alpe se od zahoda širi območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje priteka s severnimi vetrovi hladen in postopno nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes se bo ob Jadranu in v krajih zahodno od nas delno zjasnilo, drugod bo še bolj oblačno, padavine bodo dopoldne ponehale tudi v krajih vzhodno od nas. Ob severnem Jadranu bo pihala burja.

Jutri bo pretežno jasno, v krajih vzhodno od nas pa bo ostalo precej oblačno, tam bo dopoldne rahlo deževalo.

Več iz te kategorije