0 Deljenj 1028 Ogledov 1 Comments
© MOL

Ob pogledu na stanje na območju Roga vam bo postalo slabo! Rabljene in nove narkomanske igle, 42 ton smeti …

28. January, 2021 9:58
1028 Ogledov 1

Mestna občina Ljubljana (Mol) je pred tednom dni prevzela v posest območje nekdanje Tovarne Rog, ker želi na mestu nekdanje tovarne zgraditi Center Rog. Z Mola so sporočili, da so z območja Roga doslej odpeljali 42,9 tone smeti, policijo pa so obvestili glede najdbe koles, večje količine novih gospodinjskih aparatov in drog.

Ljubljanska občina je minuli torek pričela sanacijo območja nekdanje tovarne Rog, ob čemer je naletela na neodobravanje uporabnikov tega prostora. Kot so z Mola že večkrat sporočili, so lastnino nekdanjih uporabnikov Roga popisali in odpeljali na prevzemno mesto na Povšetovi ulici. Začeli so tudi z “rušitvijo nevarnih in dotrajanih objektov ob glavni tovarniški stavbi, ki je kulturni spomenik in bo v celoti obnovljena”.

So pa z Mola poročili, da je podjetje VOKA-Snaga z območja Roga odpeljalo preko 42,9 tone smeti, pri čemer ocenjujejo, da je smeti v Rogu še najmanj trikrat toliko. Našli pa so tudi večjo količino rabljenih in novih narkomanskih igel ter večjo količino prepovedanih substanc, o čemer so obvestili policijo.

Prav tako naj bi našli preko 300 koles, 61 koles in 30 okvirjev za kolesa, ki so jih prav tako prepeljali v Zbirni center na Povšetovo, pri čemer je veliko koles novejših. O najdbah so obvestili policijo, ki preverja bazo ukradenih koles, sicer pa so se doslej v centru zglasili le lastniki štirih koles. Policija je bila obveščena tudi o tem, da so v Rogu našli večjo količino novih, še zapakiranih gospodinjskih aparatov.

Prevzem območja v posest s strani Mola je minuli torek pospremil protest, v katerem je policija začasno pridržala 12 oseb. V petek pa je okrog 500 nasprotnikov rušitve Roga in izselitve uporabnikov iz poslopja nasprotovanje izrazilo še s shodom od Prešernovega trga, prek mestne hiše do Roga, kjer jim je dostop do območja preprečila policija.

Več iz te kategorije