0 Deljenj 2054 Ogledov

Novi primeri koronavirusa, trije so se očitno okužili od zdravnika iz Metlike

8. March, 2020 14:53
2054 Ogledov

Število potrjenih okužb z novim koronavirusom v Sloveniji se je od sobote zvečer povečalo za štiri. Kot so sporočili na vladnih spletnih straneh, je bila do 14. ure, ko so testiranje opravili pri 981 osebah, okužba potrjena pri 16. Kdo so trije novi primeri, ni znano. Po neuradnih podatkih, ki jih navaja spletni portal 24ur, je med okuženimi reševalec iz ZD-ja Metlika, ki je bil v tesnem stiku z okuženim zdravnikom iz istega zdravstvenega doma.

Nova novinarska konferenca

Pristojni bodo o aktualnih razmerah, povezanih z novim koronavirusom, spregovorili ob 17. uri na novinarski konferenci, na kateri bodo sodelovali predsednik vlade in minister za zdravje, ki opravljata tekoče posle, Marjan Šarec in Aleš Šabeder, direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Nina Pirnat ter poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan.

Kot ukrep za omejitev širjenja koronavirusa je sicer minister za zdravje v soboto izdal odredbo o prepovedi javnih prireditev v zaprtih prostorih, kjer se zbira več kot 500 ljudi. Na zdravstvenem ministrstvu sicer priporočajo, da organizatorji zaradi povečanega epidemiološkega tveganja razmislijo tudi o smiselnosti izvedbe prireditev z manjšim številom ljudi oz. o odpovedi prireditev, če te niso nujne.

Pozor v Metliki

Posebna, strožja priporočila je NIJZ izdal za Metliko in okolico, kjer odsvetujejo vsakršno druženje ljudi, tudi obiske pri prijateljih in družinska praznovanja.

Premier Šarec je sicer za ponedeljek sklical sejo Sveta za nacionalno varnost v razširjeni sestavi.

Več iz te kategorije