0 Deljenj 1645 Ogledov

So nižji moški res bolj zaželeni?

11. September, 2017 22:00
1645 Ogledov

Pozabite na visoke, temne lepe moške. Študija spletne strani za zmenke razkriva, da so idealni moški nižje rasti, temni in malo »buckasti«. Nismo prepričani, če to res drži. Verjetneje je, da so med avtorji raziskave nizki in temni »zavaljenčki«, ki se na tak način maščujejo uspehom svojih visokih kolegov.

Na spletni strani match.com so analizirali profile milijonov svojih članov in rezultati so v nasprotju z vsemi dosedanjimi prepričanji o tem, kakšni moški se ženskam zdijo privlačni.

Ali višina res igra glavno vlogo pri izboru partnerja?

Že v raziskavi iz leta 2016 so odkrili, da je prav višina ženskam najbolj pomembna. Če ste navdušeni uporabniki Tinderja, ali kakšnih strani za spletne zmenke, ste najbrž že sami ugotovili, da so pri tem dokaj nečimrne in postavljajo zelo striktne zahteve glede višine potencialnih partnerjev.

Pri angleškem Independentu so govorili s samskimi moškimi in eden je pri tem potožil: »Razumem, da je nekoliko nerodno, če je fant nekoliko prenizek in ob njem ne moreš obuti visokih pet. Vendar, je to res tako moteče, da so se dekleta zaradi višine pripravljena odreči Pravemu?« Izkušnje pravijo, da je to res. Omenjena raziskava pa očitno trdi nasprotno.

Na spletnem portalu match.com so z obsežno raziskavo želeli ugotoviti, kakšni ljudje so v današnjih časih privlačni. Prišli pa so do zanimivih rezultatov …

Ko moški iščejo ženske, so jim najbolj všeč dolgolaske s svetlimi lasmi in modrimi očmi. Preden stečete do frizerja, naj vas spomnimo na raziskavo iz 2011, ko je kar 60 % moških izjavilo, da so jim bolj všeč rjavolaske. Torej lahko rečemo, da so moški precej muhasti.

Sodobne ženske pa precej privlači estetika zapuščenosti. Očitno drži, kar je pred časom zapisala znana slovenska avtorica, da je moški brez trebuha, kot nebo brez zvezd. Poskušajte to razložiti pobesnelim fitneserjem, ki so ravnokar spili svoj drugi proteinski šejk.

Strokovno je dokazano, da so moškim všeč dolgonoge in modrooke blondinke, ženskam pa debelušni škratki. Mnenje o tem si boste najbrž ustvarili sami. Vicky Pavitt, strokovnjakinja za zmenke pri portalu, razlaga: »Raziskava kaže, da se preference ljudi spreminjajo, kar pa ne more napovedati kompatibilnosti dveh partnerjev. Idealen partner je lahko kdorkoli, zato bodite odprti za različne tipe ljudi, ki so vam všeč. Z vidika poklicev so ženskam všeč zdravniki, moškim so bolj všeč ženske svobodnih poklicev. Moškim so všeč ženske, ki znajo špansko, ženske pa boste bolj očarali s poznavanjem romantičnega francoskega jezika.«

Obe strani, moška in ženska, se strinjata, da so jima všeč partnerji, ki imajo radi pse, telovadijo enkrat ali dvakrat tedensko in poslušajo pop glasbo. Oba spola sta omenila nasmeh kot najpomembnejšo lastnost, ki jih na potencialnem parterju najbolj privlači.

Torej ne bo nič narobe, če opustimo frizure in telovadbo ter se pogosteje smejimo.

Več iz te kategorije