0 Deljenj 954 Ogledov

Ni vam treba obogateti, za srečo potrebujete več spanca in seksa

20. September, 2017 19:57
954 Ogledov

Se kdaj sprašujete, ali je oseba, ki vas je pravkar prehitela s športnim avtom, ki je vreden več od vaše hiše, v resnici srečna? Denarju pogosto pripisujemo bajeslovno lastnost, da je rešitev vseh naših težav. No, zadnja raziskava za izračun indeksa sreče, ki so jo izvedli na Otoku, dokazuje nasprotno. Med petimi najpogostejšimi razlogi za srečo namreč ne boste našli denarja.

Raziskovalci so odkrili, da ne boste nič bolj srečni, niti če dobite štirikrat večjo plačo, veliko bolje se vam bo godilo, če se boste dobro naspali in imeli res kakovostno spolno življenje (ne bomo se vtikali v angleške znanstvenike, ampak morda bi kakšna druga raziskava pokazala na pozitivno korelacijo med višjo plačo in kakovostjo seksa, najbrž tudi spanja). Treba je pripomniti, da kakovosten seks oziroma zadovoljivo spolno življenje ne pomeni veliko seksa. Anketiranci so preprosto označili, ali so zadovoljni s svojim spolnim življenjem.

Bomo torej bolj srečni, če šefu odrežemo kravato in zaloputnemo z vrati, ko še zadnjič zapustimo svoje delovno mesto? Navsezadnje za veliko spanja in seksa ne potrebujemo službe s tečnim šefom in sodelavci, študentom to kar dobro uspeva… Žal odpoved ni rešitev, saj so med najpogostejše dejavnike sreče Angleži namreč navedli tudi varnost, ki jo nudi zaposlitev. Starejši ljudje so navadno bolj srečni od mladih. Najbolj nezadovoljna skupina so odrasli v tridesetih in štiridesetih, brez otrok in  rednih spolnih odnosov, ter z manjšim krogom prijateljev. Ko boste naslednjič poklicali mozoljavega sodelavca, ki vam zna vedno pomagati z računalnikom, bodite prijazni do njega. Najbrž je zelo žalosten.

Pet nasvetov za boljše spanje

  • Imejte reden urnik za spanje in se ga držite tudi med vikendom
  • Uro pred spanjem izklopite vse ekrane in si odpočijte
  • Po četrti uri ne pijte kave ali pravega čaja
  • Preveč alkohola škodi vašemu spancu
  • Čez dan pojdite na sprehod in telovadite na svežem zraku

Pet nasvetov za boljši seks

  • Pojdite na zmenek, čeprav sta skupaj že več let. To bo obudilo romantične spomine in poželenje
  • Izklopite svoje tehnološke nadomestke partnerjev in vsaj 30 minut dnevno preživite s svojim izbrancem ali izbranko. Pogovarjajta se in se glejta v oči.
  • Osredotočite se na pozitivne lastnosti, ne na slabe. Nekaj vaju je pritegnilo v zvezo in prav to velja vzdrževati.
  • Cenita se. Za ljubljeno osebo lahko večrat na teden opravite naloge, ki jih sicer počne drugi. Vzame pet minut, nagradda bo večna.
  • Naj bo vroče. Imejta vsaj uro čas za dober, vroč, poten seks. Vsakič poskusita kaj novega, poglejta erotičen film, menjajta pozicije, lokacije in igrače. Vse za srečo

Več iz te kategorije