0 Deljenj 1343 Ogledov

Nevitno bo vse do sredine tedna, za danes v prognozo neviht vrisali tudi močnejše padvine

14. June, 2020 8:29
1343 Ogledov

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, sprva v severovzhodni Sloveniji še pretežno jasno. Že dopoldne bodo krajevne plohe in nevihte predvsem v južni Sloveniji, sredi dneva in popoldne tudi drugod. Nekatere bodo lahko močnejše.

Specializirani portal Neurje.si je izdal prognozo neviht, ki je v veljavo stopila ob 5. uri in velja do polnoči.

Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 °C, so v napoved ob 7. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Ponoči bo oblačno, občasno bo še deževalo, predvsem na Primorskem bodo tudi krajevne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo, več dežja bo v vzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 °C.

Obeti. V torek bo pretežno oblačno, občasno bodo manjše, krajevne padavine. Tudi v sredo bo še prevladovalo pretežno oblačno vreme z občasnimi padavinami.

Vremenska slika. Nad vzhodno Evropo in Balkanom je plitvo ciklonsko območje. Od zahoda se nam bliža višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka, ki se bo s svojim središčem južno od nas pomikalo proti vzhodu.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes se bo pooblačilo, v krajih južno od nas bodo krajevne plohe in nevihte že zjutraj, drugod pa predvsem sredi dneva in popoldne.

Jutri bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami, deloma nevihtami.

Več iz te kategorije