0 Deljenj 730 Ogledov

Nevihtnega obdobja še ni konec, prihodnji teden pa se utegne vrniti vročinski val s še višjimi temperaturami, omenjajo nad 35, celo 40 °C

20. June, 2019 6:48
730 Ogledov

Danes dopoldne bo večinoma sončno, popoldne pa bo v notranjosti nastajala spremenljiva oblačnost, možne bodo posamezne nevihte, je v napoved, so jo objavili ob 6. uri zjutraj, zapisala Agencija RS za okolje (Arso). Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31 °C. Kakšna nevihta lahko na severovzhodu nastane tudi ponoči in zgodaj zjutraj.

Jutri bo sprva deloma sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno. V notranjosti se bodo pojavljale nevihte, ki se na severu lahko nadaljujejo tudi v noč. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 26 do 31 °C.

Obeti. V soboto in nedeljo bo spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se lahko pojavljajo tudi dopoldne.

Vremenska slika. Nad severno Evropo je ciklon z vremensko fronto, nad zahodno Evropo pa se krepi anticiklon. Nad naše kraje z zahodnimi vetrovi doteka topel in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes in jutri bo dopoldne precej sončno, popoldne pa bodo nastajale nevihte, ki bodo pogostejše v Alpah. Ob Jadranu bo pretežno jasno in suho.

Na vidiku nov vročinski val

Pri portalu Neurje.si so pogledali tudi v prihodnji teden, ko nas lahko zajame nov, še bolj intenziven vročinski val, zapisali so: Vse kaže, da se nam obeta nov, letošnji 2. vročinski val. Nekateri meteorološki izračuni pa nakazujejo na to, da bo naslednji teden v precejšnjem delu Evrope zares izjemno vroč za mesec junij. Temperature bi se lahko v drugi polovici tedna tudi pri nas dvignile krepko nad 35 °C, ponekod celo do 40 °C. Močno bodo ogroženi junijski temperaturni rekordi. Treba je poudariti, da tako ekstremno vročino kažejo le nekateri izračuni meteoroloških modelov, vendar je kaj takega v prihodnjem tednu povsem možno. Vsekakor prihaja nov vročinski val, kako intenziven in dolg bo pa bomo videli v prihodnjih dneh. Več bo znanega ob koncu tega tedna. Spremljamo naprej.”

Več iz te kategorije