0 Deljenj 569 Ogledov

Nevihtna nedelja, padalo naj bi v drugi polovici dneva, noč pa prinaša vremenski obrat

18. July, 2021 7:04
569 Ogledov

Danes bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami, ki jih bo več popoldne in zvečer, za nedeljo napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 27, na Primorskem do 31 °C.

Ponoči bodo padavine postopno povsod ponehale, začelo se bo jasniti. Proti jutru bo ponekod po nižinah nastala kratkotrajna megla.

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, drugod občasno zmerno oblačno. Ponekod bo še pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na severozahodu okoli 12, najvišje dnevne od 25 do 28, na Primorskem do 32 °C.

Obeti. V torek bo povečini sončno, popoldne bo v notranjosti Slovenije nastalo nekaj ploh in neviht.

Tudi v sredo kaže na sončno vreme, verjetnost popoldanskih neviht bo zelo majhna.

Vremenska slika. Nad srednjim in južnim Jadranom se zadržuje višinsko jedro hladnega zraka. Od severovzhoda k nam še doteka vlažen in nestabilen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Pihal bo severovzhodni veter, ob Jadranu šibka burja.

Jutri bo v krajih južno od nas še nestanovitno z občasnim dežjem, drugod se bo postopno zjasnilo. Še bo pihal severovzhodnik, ob Jadranu šibka burja.

Več iz te kategorije