0 Deljenj 1211 Ogledov
Facebook

Neurje zadelo Slovenijo: Odkrite strehe, udar stele, stanovanjski objekti v vodi in sodra

2. September, 2019 18:21
1211 Ogledov

Podrta dreesa, odkrite strehe, udar strele in nalivi, zaradi katerih nagajajo meteorne vode, vse to je bilanca popoldanskih neviht, ki so zajale Slovenijo. Poroča uprava za zaščito in reševanje.

Ob 14.50 je območje občine Nova Gorica zajelo močno neurje. Gasilci JZGRD GE Nova Gorica in PGD Nova Gorica so posredovali na več lokacijah v Kromberku in Novi Gorici, kjer je meteorna voda zalivala poslovne in stanovanjske objekte in odstranjevali podrta drevesa s cestišča.

Ob 14.58 je bilo v občini Domžale zaradi neurja odkritih več streh stanovanjskih hiš in industrijskega objekta ter podrti dve drevesi. Posledice odstranjujejo gasilci CZR Domžale in PGD Dob, Vir, ter Domžale mesto.

Ob 15.30 je bilo v Tunjiški mlaki v občini Kamnik v močnem neurju strela udarila v gospodarski objekt in povzročila požar. Posredovali so gasilci PGD Tunjice, v pripravljenosti pa so bili gasilci PGD Kamnik.

Ob 16.46 je območje mesta Velenje zajelo močno neurje z nalivi. Pri črpanju vode posredujejo gasilci PGD Velenje, Šalek in Pesje.

Ob 16.58 je v občini Litija zaradi močnega neurja meteorna voda zalila več objektov. Posledice odpravljajo gasilci PGD Litija, Breg in Kresnice

Ob 17.18 je v občini Šmarno pri Litiji meteorna voda zalila več objektov. Posledice odpravljajo gasilci PGD Šmartno pri Litiji, Kostrevnica in Vintarjevec.

Močno deževje je zajelo občino Slovenj Gradec. Hudourniški potok ogroža stanovanjski objekt.

Več iz te kategorije