0 Deljenj 1002 Ogledov

Neurje ponoči zajelo državo: rušilo drevesa, reševali tri kolesarje in hišo

14. July, 2021 6:04
1002 Ogledov

Slovenijo je sinoči zajelo močno neurje in probleme povzročalo zlasti na Primorskem, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Ob 21:36 so zaradi nevihte trije kolesarji obtičali na cesti Tolmin – Kobarid, občina Tolmin. Reševalca GRS Tolmin sta njih in kolesa prepeljala na varno v Prapetno.

V Piranu je večerno neurje podrlo drevo na Fizinah. Aktivirani so bili gasilci JZ GB Koper in PGD Piran, ki so podrto drevo razžagali in tudi odstranili s cestišča.

Ob 2.07 podrto drevo pred naseljem Dolenje pri Jelšanah v smeri Ilirske Bistrice. Drevo je odstranil delavec cestnega podjetja.

V času večernega neurja je Regijski center za obveščanje Koper, na območju občine Koper zabeležil en dogodek. Aktivirani so bili gasilci JZ GB Koper, ki so na Ulici za gradom, s pomočjo avtolestve razžagali drevo, ki se je naslonilo na stanovanjsko hišo. Dežurni Marjetice Koper in gasilci so drevo tudi odstranili in tako omogočili nemoten promet.

V času dogodkov večjega obsega Neurja so do 05:00 na območju ILIRSKA BISTRICA zabeležili več prijav dogodkov (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

V času dogodkov večjega obsega Neurja so do 05:00 na območju ŠKOFLJICA zabeležili več prijav dogodkov (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Več iz te kategorije