0 Deljenj 886 Ogledov
© Facebook

Neurje odkrivalo strehe in rušilo drevesa, ogrožala so objekte

16. August, 2021 6:01
886 Ogledov

Sinočnja neurja so najbolj prizadela vzhodni del države, o posledicah pri upravi za zaščito in reševanje poročajo od gradu Grad na severu do Brežic na jugu.

V času dogodkov večjega obsega zaradi neurja smo na območju občine APAČE zabeležili več prijav dogodkov. Aktivirani so bili gasilci PGD Apače, Lutverci, Podgorje in Žepovci, ki so odstranili podrta drevesa in prekrili odkrite strehe na objektih.

V času dogodkov večjega obsega zaradi neurja smo bili na območju občine BELTINCI obveščeni o podrtih drevesih na relaciji Gančani – Bogojina. Aktivirani so bili gasilci PGD Gančani, ki so drevesa odstranili.

V večernih urah je območje občine Brežice zajelo neurje z močnim vetrom. Močan veter je razkril nekaj streh objektov ter podrl več dreves, nekatera so pri tem ogrožala objekte. Gasilci PGD Brežice, Bukošek in Sela so posredovali na 15-tih lokacijah in odpravljali posledice neurja. Dežurni delavci komunalnega in cestnega podjetja so odstranjevali podrta drevesa na občinskih in državnih cestah.

V času dogodkov večjega obsega zaradi neurja smo bili na območju občine CANKOVA obveščeni o podrtih drevesih med naseljema Korovci in Gerlinci. Aktivirani so bili gasilci PGD Korovci, ki so drevesa odstranili.

V času dogodkov večjega obsega zaradi neurja smo bili na območju občine GORNJA RADGONA obveščeni, da se je v Gornji Radgoni na Porabski ulici podrlo drevo na vozilo. Aktivirani so bili gasilci PGD Gornja Radgona, ki so drevo odstranili.

V času dogodkov večjega obsega zaradi neurja smo bili na območju občine GRAD obveščeni o podrtih drevesih čez cesto v naselju Grad. Aktivirani so bili gasilci PGD Grad, ki so drevesa odstranili.

V večernih urah je območje občine Krško zajelo neurje z močnim vetrom. Močan veter je razkril nekaj streh objektov ter podrl več dreves, nekatera so pri tem poškodovala osebna vozila in nekaj objektov. Gasilci PGE Krško in PGD Dolenja vas so posredovali na 9-tih lokacijah in odpravljali posledice neurja. Dežurni delavci komunalnega in cestnega podjetja so odstranjevali podrta drevesa na občinskih in državnih cestah.

Ob 17.08 se je v Mrzlem Polju v občini Laško podrlo drevo čez cesto. Gasilci PGD Jurklošter so odstranili drevo s ceste.

V času dogodkov večjega obsega zaradi neurja so bili na območju občine Lendava obveščeni o nagnjenem telefonskem drogu v Dolgovaških goricah, ki ogroža objekt. Posredovali so gasilci PGD Dolga vas, ki so drog podprli.

V času dogodkov večjega obsega zaradi neurja smo na območju občine MURSKA SOBOTA zabeležili več prijav dogodkov. Aktivirani so bili gasilci PGD Murska Sobota, Pušča in Rakičan, ki so odstranili podrta drevesa in prečrpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov.

Posnetek toče je iz Majšerka, kjer so se gasilci včeraj spomnili, da od katstrofalne toče v Podravju mineva natanko 13 let.

Koroško je včeraj prizadela velika toča.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/crno/foto-velika-zrna-toce-prizadela-dele-drzave/

Več iz te kategorije