0 Deljenj 401 Ogledov

Nestabilnost vremena nas bo spremljala tudi v vikend, ko bodo dnevne temperature pod 20°C

26. May, 2022 7:06
401 Ogledov

Danes bo na Primorskem precej jasno, dopoldne bo pihala šibka burja, za četrtek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Drugod se bo dopoldne oblačnost postopno trgala, čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V hribovitih krajih severne Slovenije bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem okoli 28 °C.

Jutri bo sončno z nekaj spremenljive oblačnosti. Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na soboto. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 15, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 25 do 31, v Gornjesavski dolini okoli 23 °C.

Obeti. V soboto bo oblačno, občasno bo deževalo. Ponekod bo pihal severovzhodnik, na Primorskem burja. Hladneje bo. Tudi v nedeljo bo oblačno z občasnimi manjšimi padavinami, ki bodo do večera večinoma ponehale. Veter bo slabel.

Vremenska slika. Nad severno Evropo je več ciklonskih jeder z vremenskimi frontami, nad zahodno in južno Evropo ter Alpami pa se krepi območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje doteka v nižjih plasteh z jugovzhodnimi vetrovi dokaj vlažen zrak, čez dan pa nas bo od jugozahoda dosegla bolj suha zračna masa.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo ob severnem Jadranu povečini sončno s šibko burjo. Drugod bo sprva bolj oblačno, a se bo čez dan delno razjasnilo. V Alpah bodo popoldne možne posamezne plohe ali nevihte.

Jutri bo sprva deloma sončno, nekaj več oblačnosti bo v krajih vzhodno od nas. Popoldne bodo v Alpah in zahodnih Julijcih nastale nevihte, ki se bodo zvečer in ponoči razširile tudi na kraje vzhodno in južno od nas.

Več iz te kategorije