0 Deljenj 1393 Ogledov
Facebook/arhiv

Neprijetno: To se v Posočju dogaja turistom z avtomobili

4. August, 2019 20:00
1393 Ogledov

Tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik je danes nanizal neprijetnosti, ki so jim bili ta konec tedna v Posočju deležni turisti.

Danes, 4. avgusta ob 12.50 uri, so policisti obravnavali vlom v osebni avtomobil znamke Peugeot blizu vasi Soča (pri odcepu za zaselek Vas na Skali). Božnik popisuje: “Neznanec je razbil steklo na prednjih levih vratih avtomobila, vendar iz notranjosti ni ukradel ničesar. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja (sum kaznivega dejanja poskus Velike tatvine) bovški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.”

Danes, 4. avgusta nekaj ob 14.54 uri, so policiste obvestili o vlomu v osebni avtomobil znamke VW Caddy, nemških registrskih številk, ki je bilo parkirano ob glavni cesti blizu ene od stanovanjskih hiš v Trenti (Občina Bovec). Božnik: “Neznani storilec je razbil steklo na voznikovih vratih avtomobila, iz notranjosti ni ničesar ukradel. Zaradi omenjenega nezakonitega početja je na vozilu nastala materialna škoda. Policisti PP Bovec bodo po zaključku preiskave vloma v motorno vozilo podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.”

Sicer pa so policisti PP Bovec obravnavali vlom v tuje osebno vozilo znamke Citroen Picasso, nizozemskih registrskih števili, med Bovcem in Sočo že konec minulega tedna oz. v petek, 2. avgusta ob 15.49 uri. Božnik povzema: “Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do vloma v omenjeno vozilo prišlo na makadamskem parkirnem prostoru ob regionalni cesti Bovec – Trenta pri kraju imenovanem Pri bunkerjih. Oškodovanci iz Nizozemske so vozilo parkirali ob 15. uri in se odpravili do obrežja reke Soče. Ko so se po petnajstih minutah vrnili do vozila, so opazili, da je bilo vlomljeno oz. razbito steklo prednjih desnih vrat. Neznani storilec je iz notranjosti avtomobila ukradel žensko torbico z vsebino (v njej je oškodovanka imela denarnico z gotovino, osebne dokumente, bančne kartice). Poleg tega si je nepridiprav prilastil tudi športno torbo z oblačili in drugimi predmeti. Del odtujenih predmetov je bil kasneje najden pod regionalno cesto v okolici Bovca. Policisti PP Bovec bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.”

Več iz te kategorije